Voorbeschouwing speelronde 15
Nieuws

Voorbeschouwing speelronde 15

Vanwege de interlands zijn er maar vier wedstrijden, maar dit mag de pret niet drukken. De strijd om de periode gaat onverminderd door en hierin wil Willem II de koppositie van zowel de periode als de competitie behouden.

FC Den Bosch – Telstar: Twee directe concurrenten onderin
FC Den Bosch en Telstar ontlopen elkaar nauwelijks. Zij staan namelijk in zowel punten, als in doelsaldo precies gelijk. Het grote verschil in de vorm van de ploegen. FC Den Bosch pakte namelijk maar één punt in de laatste zes wedstrijden, waar Telstar er zes pakte en daardoor de laatste plaats achter zich liet. Ook in de historie van deze wedstrijd komt Telstar beter naar voren. Telstar won namelijk zes van de laatste acht ontmoetingen met FC Den Bosch. De Witte Leeuwen zullen dus vol vertrouwen afreizen naar De Vliert, waar FC Den Bosch zich zal willen revancheren na de nederlaag van afgelopen vrijdag op bezoek bij FC Emmen. Wie verslaat zijn directe concurrent en zet een stap omhoog?

VVV-Venlo – Willem II: Wie behoudt de sterke vorm van de tweede periode?
Willem II wist afgelopen vrijdag in eigen huis met 2-1 te winnen van Jong FC Utrecht. Door puntenverlies van Roda JC leverde dit de koppositie op in de Keuken Kampioen Divisie. Daarnaast gaan zij ook nog altijd aan kop in de tweede periode. Vrijdag staat de koploper een lastige klus te wachten, een uitwedstrijd bij VVV-Venlo. De laatste keer dat de Brabanders wisten te winnen in De Koel, was in december 1991. Daarnaast is VVV-Venlo ook in een goede vorm, de ploeg van Rick Kruys heeft namelijk nog geen wedstrijd verloren in de tweede periode (twee keer winst, drie keer gelijk). Weet Willem II de koppositie te behouden of zet VVV-Venlo de ongeslagen reeks door?

SC Cambuur – Roda JC: Aansluiting compleet?
Henk de Jong heeft het goed op de rit gekregen bij SC Cambuur. De ploeg uit Leeuwarden heeft de laatste drie wedstrijden gewonnen en staat inmiddels op de zesde plaats. Op de perioderanglijst staan de Friezen op de tweede plaats. Daarnaast staan zij de afgelopen tijd garant voor doelpunten. De laatste vier wedstrijden hebben zij een doelsaldo van +12 (16 voor, 4 tegen). Zij hopen aankomende zondag deze goede reeks door te zetten door te winnen van Roda JC, dat de koppositie inmiddels kwijt is geraakt. De Koempels pakten slechts één puntje tegen het spartelende FC Groningen, door hulp van doelman Loek Hamers en de lat. Om een kans te hebben om de eerste plek weer terug te grijpen, zouden de Limburgers SC Cambuur moeten verslaan. Weet Cambuur de aansluiting compleet te maken of pakt Roda JC de eerste plek weer terug?

MVV Maastricht – NAC Breda: Breidt MVV de ongeslagen reeks uit?
In de laatste negen ontmoetingen tussen NAC en MVV, won club uit Breda er acht duels en kwam daarin maar liefst 23 keer tot scoren! Toch zal MVV met goede moed uitkijken naar het aankomende duel, zij zijn namelijk ongeslagen de afgelopen vier wedstrijden en kunnen deze reeks uitbreiden tot vijf. De laatste keer dat zij vijf wedstrijden op rij niet verloren was precies een jaar geleden, in november 2022 waar deze reek pas eindigde na acht duels. Dit zou de ploeg van Maurice Verberne wel kunnen gebruiken, want zij staan momenteel op de vijftiende plaats. De Parel van het Zuiden leek op een roze wolk te zitten na de aanstelling van Jean-Paul van Gastel en wonnen drie wedstrijden op rij, echter zit er sindsdien zand in de motor. Zij pakte twee punten uit de laatste drie duels en zijn weer wat afgezakt op de ranglijst. Aankomende zondag hopen beide ploegen weer te stijgen op de ranglijst, maar wie gaat ervandoor met de drie punten?

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Ontwikkelprogramma voor Technisch Directeuren verder uitgebreid
Ontwikkelprogramma voor Technisch Directeuren verder uitgebreid

Na een succesvol eerste seizoen, is het ontwikkelprogramma van de KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie en CBV voor Technisch Directeuren (TD-en) verder uitgebreid. Zo zijn er nu drie richtingen: een basic programma voor potentiële TD-en, een advanced programma voor de TD met minder dan twee jaar ervaring en een expert programma voor TD-en met meer […]

Cover Image for Oproep aan kabinet: ‘Geen hogere btw. Je belast er heel Nederland mee!’
Oproep aan kabinet: ‘Geen hogere btw. Je belast er heel Nederland mee!’

Vandaag debatteert de Tweede Kamer met het nieuwe kabinet over de regeringsverklaring.Als coalitie vanuit de sport, nieuws, boeken, cultuur, evenementen- en horecabranche doenwe daarom vandaag een dringend beroep op de politieke partijen in de Tweede Kamer en hetkabinet om de verhoging van het btw-tarief van 9% naar 21% te heroverwegen. Economische en maatschappelijke impact is […]

Cover Image for Competitieprogramma Keuken Kampioen Divisie definitief 24/25
Competitieprogramma Keuken Kampioen Divisie definitief 24/25

Het competitieprogramma voor de Keuken Kampioen Divisie voor het seizoen 2024/’25 is definitief. Na de publicatie van het concept is op verzoek van enkele clubs en gemeenten nog een aantal wijzigingen doorgevoerd, met name gericht op de aanvangstijden van de wedstrijden. De Keuken Kampioen Divisie begint op vrijdag 9 augustus om 20.00 uur. Daar staan […]