Voorbeschouwing speelronde 15
Nieuws

Voorbeschouwing speelronde 15

Vanwege de interlands zijn er maar vier wedstrijden, maar dit mag de pret niet drukken. De strijd om de periode gaat onverminderd door en hierin wil Willem II de koppositie van zowel de periode als de competitie behouden.

FC Den Bosch – Telstar: Twee directe concurrenten onderin
FC Den Bosch en Telstar ontlopen elkaar nauwelijks. Zij staan namelijk in zowel punten, als in doelsaldo precies gelijk. Het grote verschil in de vorm van de ploegen. FC Den Bosch pakte namelijk maar één punt in de laatste zes wedstrijden, waar Telstar er zes pakte en daardoor de laatste plaats achter zich liet. Ook in de historie van deze wedstrijd komt Telstar beter naar voren. Telstar won namelijk zes van de laatste acht ontmoetingen met FC Den Bosch. De Witte Leeuwen zullen dus vol vertrouwen afreizen naar De Vliert, waar FC Den Bosch zich zal willen revancheren na de nederlaag van afgelopen vrijdag op bezoek bij FC Emmen. Wie verslaat zijn directe concurrent en zet een stap omhoog?

VVV-Venlo – Willem II: Wie behoudt de sterke vorm van de tweede periode?
Willem II wist afgelopen vrijdag in eigen huis met 2-1 te winnen van Jong FC Utrecht. Door puntenverlies van Roda JC leverde dit de koppositie op in de Keuken Kampioen Divisie. Daarnaast gaan zij ook nog altijd aan kop in de tweede periode. Vrijdag staat de koploper een lastige klus te wachten, een uitwedstrijd bij VVV-Venlo. De laatste keer dat de Brabanders wisten te winnen in De Koel, was in december 1991. Daarnaast is VVV-Venlo ook in een goede vorm, de ploeg van Rick Kruys heeft namelijk nog geen wedstrijd verloren in de tweede periode (twee keer winst, drie keer gelijk). Weet Willem II de koppositie te behouden of zet VVV-Venlo de ongeslagen reeks door?

SC Cambuur – Roda JC: Aansluiting compleet?
Henk de Jong heeft het goed op de rit gekregen bij SC Cambuur. De ploeg uit Leeuwarden heeft de laatste drie wedstrijden gewonnen en staat inmiddels op de zesde plaats. Op de perioderanglijst staan de Friezen op de tweede plaats. Daarnaast staan zij de afgelopen tijd garant voor doelpunten. De laatste vier wedstrijden hebben zij een doelsaldo van +12 (16 voor, 4 tegen). Zij hopen aankomende zondag deze goede reeks door te zetten door te winnen van Roda JC, dat de koppositie inmiddels kwijt is geraakt. De Koempels pakten slechts één puntje tegen het spartelende FC Groningen, door hulp van doelman Loek Hamers en de lat. Om een kans te hebben om de eerste plek weer terug te grijpen, zouden de Limburgers SC Cambuur moeten verslaan. Weet Cambuur de aansluiting compleet te maken of pakt Roda JC de eerste plek weer terug?

MVV Maastricht – NAC Breda: Breidt MVV de ongeslagen reeks uit?
In de laatste negen ontmoetingen tussen NAC en MVV, won club uit Breda er acht duels en kwam daarin maar liefst 23 keer tot scoren! Toch zal MVV met goede moed uitkijken naar het aankomende duel, zij zijn namelijk ongeslagen de afgelopen vier wedstrijden en kunnen deze reeks uitbreiden tot vijf. De laatste keer dat zij vijf wedstrijden op rij niet verloren was precies een jaar geleden, in november 2022 waar deze reek pas eindigde na acht duels. Dit zou de ploeg van Maurice Verberne wel kunnen gebruiken, want zij staan momenteel op de vijftiende plaats. De Parel van het Zuiden leek op een roze wolk te zitten na de aanstelling van Jean-Paul van Gastel en wonnen drie wedstrijden op rij, echter zit er sindsdien zand in de motor. Zij pakte twee punten uit de laatste drie duels en zijn weer wat afgezakt op de ranglijst. Aankomende zondag hopen beide ploegen weer te stijgen op de ranglijst, maar wie gaat ervandoor met de drie punten?

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Concept speelschema ’24/’25 bekend
Concept speelschema ’24/’25 bekend

De Keuken Kampioen Divisie start op vrijdag 9 augustus. Degradant Excelsior begint met een uitwedstrijd bij TOP Oss, terwijl FC Volendam op bezoek gaat bij De Graafschap. De derde degradant, Vitesse, begint thuis met een wedstrijd tegen Telstar. De clubs uit de Keuken Kampioen Divisie hebben dit jaar opnieuw de mogelijkheid gekregen om tijdens de […]

Cover Image for Community Champions: Succesvolle Afsluiting van MDT Traject bij Van Donge & de Roo Stadion
Community Champions: Succesvolle Afsluiting van MDT Traject bij Van Donge & de Roo Stadion

Vorige week woensdag vond bij het Van Donge & de Roo stadion de afsluiting van het MDT traject “Community Champions” plaats. Community Champions is een avontuur voor jongeren van 12 tot 23 jaar, waarbij zij de beste versie van zichzelf ontdekken. In dit 16-weken durende programma ontmoeten zij mensen uit het bedrijfsleven en jongeren van […]

Cover Image for Duarte wint Doelpunt van het Seizoen-trofee
Duarte wint Doelpunt van het Seizoen-trofee

Van de in totaal 1.159 doelpunten dit reguliere seizoen was de vrije trap van FC Groningen-middenvelder Laros Duarte de mooiste. Zijn vrije trap in Euroborg tegen Jong FC Utrecht werd uiteindelijk verkozen tot ‘Doelpunt van het Seizoen’ in de Keuken Kampioen Divisie.