Voorbeschouwing speelronde 17
Nieuws

Voorbeschouwing speelronde 17

De afgelopen week zijn we verwend met maar liefst vijftien wedstrijden in een tijdsbestek van vier dagen, maar aankomend weekend is er weer genoeg te zien in de Keuken Kampioen Divisie. Daarnaast gaat de strijd om de titel van de tweede periode onverminderd door!

Willem II – FC Emmen: Blijft Willem II zijn goede thuisreeks behouden?

Dat Willem II tot nu toe een goede tweede periode kent, is bekend. De ploeg van Peter Maes staat bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie en in de laatste tien wedstrijden verloren zij er één duel en wonnen zij alle negen overige wedstrijden. In thuiswedstrijden is Willem II nauwelijks te verslaan. De laatste zes thuiswedstrijden werden allemaal gewonnen en daarmee is de 1-4 nederlaag tegen NAC in speelronde 4 de laatste keer dat Willem II niet wist te winnen in een thuiswedstrijd. Directe concurrent FC Emmen zou hierin verandering willen brengen. Zij hijgen in de nek van de Tilburgers en met een achterstand van drie punten is deze wedstrijd dus van groot belang in de strijd om de eerste plek en periodetitel. Ook FC Emmen is bezig aan een goede reeks, want het heeft al zes wedstrijden op rij niet meer verloren. Wie van deze ploegen houdt zijn reeks vast?

SC Cambuur – FC Eindhoven: Weet SC Cambuur nog verder te klimmen?

Henk de Jong heeft SC Cambuur inmiddels weer aan de praat gekregen. Het voetbalt leuk, scoort veel en pakt vooral weer punten! In de laatste vijf wedstrijden pakten de Leeuwarders maar liefst dertien punten. Door deze goede reeks is de ploeg uit Leeuwarden opgeklommen tot de vijfde plek en doet het nog altijd mee in de strijd om de periodetitel. Het staat dan wel vier punten achter op de grootste kandidaat Willem II, maar er zijn nog drie wedstrijden te spelen deze periode dus alles is nog mogelijk voor de ploeg van Henk de Jong. Tegenstander FC Eindhoven zit in een mindere fase. Nadat zij voor het eerst van dit seizoen verloren, in speelronde tien, behaalden zij slechts vijf punten in de daarna volgende zeven wedstrijden. Een winstpartij in Friesland zou hen goed doen en een boost geven richting de resterende wedstrijden tot de winterstop. Weten zij deze dip te herstellen of gaat Cambuur door met haar klim op de ranglijst?

FC Groningen – VVV-Venlo: Lek boven bij FC Groningen?

Het seizoen is tot nu toe niet geworden wat ze er in Groningen van hadden verwacht. In zestien wedstrijden werd er pas zes keer gewonnen en daardoor staan zij nog op de elfde plaats. Nog, want er lijkt perspectief in te zitten voor De Trots van het Noorden. Maandag wonnen zij met 0-5 van Jong AZ en daarmee lijkt de ploeg van Dick Lukkien liters vertrouwen te tanken richting de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. Daarnaast hebben zij de laatste vier wedstrijden niet meer verloren en gingen zij er de laatste twee wedstrijden met de winst vandoor. Is dit dan het begin van de ommekeer voor FC Groningen? Als het aan VVV-Venlo ligt nog even niet. Zij zagen de laatste twee wedstrijden juist verloren gaan en zagen daardoor een kans op de periodetitel als sneeuw voor de zon verdwijnen. Zij zullen niet voor nul punten de lange busrit richting Groningen aangaan en zijn dus vol gemotiveerd om deze wedstrijd te winnen. Weten de Limburgers de drie punten mee te nemen of is het lek bij FC Groningen inderdaad boven?

FC Dordrecht – Roda JC: Vormherstel voor FC Dordrecht?

Een maand geleden leek het erop dat FC Dordrecht wel eens de grote verrassing van het seizoen zou kunnen worden. Zij stonden knap op de vijfde plaats met een redelijke aansluiting op de top drie. Maar na twee gelijkspelen en een verliespartij later zijn zij afgezakt naar plek negen en is de aansluiting met de bovenste drie ploegen ver te zoeken. Om weer aan te haken met de clubs bovenin, hebben zij een goede periode nodig met veel overwinningen. Deze zal dan tegen Roda JC moeten starten. Zij wonnen zondag in extremis van rivaal MVV en wonnen daarmee eindelijk weer een wedstrijd waardoor het gat met koploper Willem II niet nog verder op liep. Voor Bas Sibum en zijn mannen zal een zege weer een kans op de eerste plek betekenen, als Willem II in eigen huis verliest van FC Emmen. Weet FC Dordrecht de vorm van vorige maand terug te pakken of houdt Roda JC zijn hoop op de koppositie?

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Ontwikkelprogramma voor Technisch Directeuren verder uitgebreid
Ontwikkelprogramma voor Technisch Directeuren verder uitgebreid

Na een succesvol eerste seizoen, is het ontwikkelprogramma van de KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie en CBV voor Technisch Directeuren (TD-en) verder uitgebreid. Zo zijn er nu drie richtingen: een basic programma voor potentiële TD-en, een advanced programma voor de TD met minder dan twee jaar ervaring en een expert programma voor TD-en met meer […]

Cover Image for Oproep aan kabinet: ‘Geen hogere btw. Je belast er heel Nederland mee!’
Oproep aan kabinet: ‘Geen hogere btw. Je belast er heel Nederland mee!’

Vandaag debatteert de Tweede Kamer met het nieuwe kabinet over de regeringsverklaring.Als coalitie vanuit de sport, nieuws, boeken, cultuur, evenementen- en horecabranche doenwe daarom vandaag een dringend beroep op de politieke partijen in de Tweede Kamer en hetkabinet om de verhoging van het btw-tarief van 9% naar 21% te heroverwegen. Economische en maatschappelijke impact is […]

Cover Image for Competitieprogramma Keuken Kampioen Divisie definitief 24/25
Competitieprogramma Keuken Kampioen Divisie definitief 24/25

Het competitieprogramma voor de Keuken Kampioen Divisie voor het seizoen 2024/’25 is definitief. Na de publicatie van het concept is op verzoek van enkele clubs en gemeenten nog een aantal wijzigingen doorgevoerd, met name gericht op de aanvangstijden van de wedstrijden. De Keuken Kampioen Divisie begint op vrijdag 9 augustus om 20.00 uur. Daar staan […]