Voorbeschouwing speelronde 38
Nieuws

Voorbeschouwing speelronde 38

Een duel voor directe promotie tussen FC Groningen en Roda JC

Na het spectaculaire verloop van de afgelopen speelronde staat vanavond een cruciaal onderling duel op het programma: FC Groningen – Roda JC. FC Groningen ontsnapte op het nippertje in de vorige speelronde, toen Thom van Bergen in de 95e minuut de gelijkmaker scoorde tegen Telstar. Dit houdt de hoop op directe promotie levend voor de Trots van het Noorden. Als de ploeg van Dick Lukkien erin slaagt om vrijdag van Roda JC te winnen, is de directe promotie een feit. FC Groningen rekent op het thuisvoordeel en hoopt deze cruciale wedstrijd in een sfeervolle Euroborg winnend af te sluiten. Alleen een overwinning is voldoende voor FC Groningen; elk ander resultaat betekent dat Roda JC promoveert.

Roda JC weet wat er op het spel staat komende vrijdag. Als de Limburgers niet verliezen in Groningen, zijn ze gepromoveerd naar de Eredivisie. Bovendien maken de Koempels nog kans om kampioen te worden van de Keuken Kampioen Divisie, maar daarvoor is een overwinning nodig en puntenverlies van koploper Willem II. Roda JC hoopt na het te vroege feestje van vorige week vrijdag echt reden te hebben om feest te vieren.

Het gepromoveerde Willem II jaagt in eigen huis op kampioenschap tegen Telstar

Afgelopen speelronde was het al feest in Tilburg toen Willem II in blessuretijd de gelijkmaker scoorde tegen FC Dordrecht (1-1), waarmee het belangrijke punt werd behaald dat de promotie naar de Eredivisie veiligstelde. De Tricolores streven er komende vrijdag naar om voor de tweede keer feest te vieren. Als de Tilburgers thuis winnen van SC Telstar, worden ze gekroond tot kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. Mocht Willem II gelijkspelen of verliezen, dan is het resultaat van Roda JC van belang. Zelfs als Willem II punten verliest, worden ze kampioen zolang de Koempels niet winnen in Groningen.

SC Telstar heeft geen kans meer op een hoge positie in de Keuken Kampioen Divisie. De Witte Leeuwen kunnen in hun laatste wedstrijd vrijuit spelen, maar ze hebben nog steeds invloed op de titelstrijd. In de afgelopen speelronde was de ploeg van Ulrich Landvreugd al een lastige tegenstander voor FC Groningen, aangezien de Groningers in Velsen-Zuid gelijkspeelden (1-1).

FC Emmen hoopt in eigen huis tegen De Graafschap deelname aan de Keuken Kampioen Play-Offs veilig te stellen

FC Emmen weet wat het komende vrijdag moet doen om deelname aan de Keuken Kampioen Play-Offs veilig te stellen. Bij een overwinning zijn de rood-witten verzekerd van een plek in de Keuken Kampioen Play-offs volgende week. In de afgelopen speelronde behaalden de Drentenaren een 1-2 overwinning bij FC Den Bosch. Met drie opeenvolgende overwinningen zal het team van Alfons Arts vol vertrouwen aan de laatste wedstrijd beginnen, in de hoop de benodigde overwinning te behalen en zo deelname aan de Keuken Kampioen Play-Offs veilig te stellen.

Tegenstander De Graafschap weet al dat het volgende week zal deelnemen aan de Keuken Kampioen Play-Offs. In de afgelopen speelronde kwam de ploeg van Jan Vreman niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen hekkensluiter Jong FC Utrecht. De Superboeren zullen gemotiveerd zijn om deze laatste wedstrijd winnend af te sluiten en met een goed gevoel de Keuken Kampioen Play-offs in te gaan.

MVV Maastricht hoopt op deelname voor de Keuken Kampioen Play-Offs

Voor MVV Maastricht is er nog een kans om de Keuken Kampioen Play-Offs te bereiken, maar dit hangt af van de prestaties van concurrenten NAC Breda en FC Emmen. De Maastrichtenaren moeten komende vrijdag tegen VVV-Venlo drie punten behalen en vervolgens hopen dat NAC Breda of FC Emmen punten laat liggen in hun wedstrijd. Als dit gebeurt, heeft het team van Maurice Verberne deelname aan de Keuken Kampioen Play-Offs veiliggesteld.

VVV-Venlo heeft in deze laatste wedstrijd geen belangen meer. Na vier nederlagen op rij behaalde The Good Old in de afgelopen speelronde weer eens een overwinning, met 2-0 tegen Jong Ajax. In dit Limburgse duel zal VVV-Venlo proberen om de laatste wedstrijd winnend af te sluiten en het seizoen positief af te sluiten.

De overige wedstrijden deze speelronde zijn:

TOP Oss – NAC Breda

Jong FC Utrecht – FC Dordrecht

FC Eindhoven – FC Den Bosch

SC Cambuur – Helmond Sport

Jong Ajax – Jong AZ

ADO Den Haag – Jong PSV

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Samenvatting Roda JC – NAC Breda (17-05-2024)
Samenvatting Roda JC – NAC Breda (17-05-2024)

Samenvatting van de wedstrijd Roda JC – NAC Breda (0-5) van 17 mei 2024.

Cover Image for Samenvatting FC Dordrecht – FC Emmen (18-05-2024)
Samenvatting FC Dordrecht – FC Emmen (18-05-2024)

Samenvatting van de wedstrijd FC Dordrecht – FC Emmen (0-1) van 18 mei 2024.

Cover Image for Samenvatting ADO Den Haag – De Graafschap (18-05-2024)
Samenvatting ADO Den Haag – De Graafschap (18-05-2024)

Samenvatting van de wedstrijd ADO Den Haag – De Graafschap (2-2) van 18 mei 2024.