Walid Ould-Chikh en Enrique Peña Zauner moeten bij Roda JC opstaan in de derby
Nieuws

Walid Ould-Chikh en Enrique Peña Zauner moeten bij Roda JC opstaan in de derby

Het is in de Keuken Kampioen Divisie spannend in de strijd om promotie, omdat achter koploper Willem II de nummers twee en zes van de ranglijst slechts drie punten van elkaar zijn verwijderd. De leider van die groep is Roda JC Kerkrade met 55 punten. De Limburgers hebben die uitgangspositie behouden door te winnen in Tilburg en gelijk te spelen tegen directe concurrent ADO Den Haag. Die goede prestaties wil de ploeg vasthouden, al was het alleen al om het feit dat dit weekeinde de derby tegen steekgenoot tegen MVV Maastricht op het programma staat. 

Eerder dit seizoen won Roda JC in november spectaculair van MVV door een doelpunt in de blessuretijd van invaller Lennerd Daneels. Het was de tweede zege op rij van de Koempels tegen de streekgenoot. De laatste keer dat zij drie opeenvolgende wedstrijden tegen de rivaal wonnen, was tussen mei 1995 en november 1998, toen zij zelfs vier overwinningen boekten. Er staat tegenover dat de Kerkradenaren slechts twee van de laatste dertien uitduels met MVV in alle competities in winst hebben omgezet (G6, V5). 

Bij Roda JC Kerkrade zijn Walid Ould-Chikh (foto) en Enrique Peña Zauner de mannen die moeten opstaan in de derby. De eerstgenoemde viel vrijdag op met een listige strafschop, wat alweer zijn elfde doelpunt van dit seizoen in competitieverband betekende. Zijn kompaan voorin is voor het eerst opgeroepen voor het nationale elftal van Venezuela dat gaat spelen tegen Italië en Guatemala. Peña Zauner maakte dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie ook al elf doelpunten. Deze eeuw kwam het maar één keer eerder voor dat twee spelers van Roda JC minimaal twaalf doelpunten maakten in één seizoen: dat waren Dylan Vente (23) en Patrick Pflücke (14) in 2021/’22.

Het is duidelijk dat de aanvallende klasse bij Roda JC van deze spelers moet komen, al is dat wellicht de overbekende open deur, want Ould-Chikh was bij 113 schoten direct betrokken als schutter of aangever namens zijn ploeg en Peña Zauner bij 106. Dat is ver voor de nummer drie op deze lijst (Sami Ouaissa met 74). Verder hadden slechts vijf spelers dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie meer schoten dan de Venezolaanse aanvaller (75).

Roda JC Kerkrade I Keuken Kampioen Divisie 2023/’24
SpelerSchotenKansen gecreëerdBij schoten betrokken
Walid Ould-Chikh6449113
Enrique Peña Zauner7531106
Sami Ouaissa353974
Lennerd Daneels382967
Arjen van der Heide372562
Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Mees Bakker wint e-Boekhouden.nl Speler van de Week-trofee
Mees Bakker wint e-Boekhouden.nl Speler van de Week-trofee

Mees Bakker is de eerste doelman in de Keuken Kampioen Divisie die de e-Boekhouden.nl Speler van de Week-award in de wacht sleept. De keeper kreeg zijn welverdiende prijs donderdagmiddag uitgereikt. De Bossche goalie won de onderlinge strijd van Daryl van Mieghem (ADO Den Haag) & Bilal Ould-Chikh (FC Volendam). (FC Den Bosch-doelman Mees Bakker en […]

Cover Image for Doelpunt van de Week 5: Byron Burgering
Doelpunt van de Week 5: Byron Burgering

Speelronde 5 | Elke week kiezen fans via de website van de Keuken Kampioen Divisie hét Doelpunt van de Week. Het Doelpunt van de Week in Speelronde 5 is gemaakt door Byron Burgering.

Cover Image for Voorbeschouwing speelronde 7
Voorbeschouwing speelronde 7

Met nog drie speelrondes te gaan voor het einde van de eerste periode, neemt de spanning steeds meer toe. Blijft Helmond Sport ongeslagen? Kunnen FC Den Bosch en Excelsior Rotterdam blijven aanhaken in de strijd om de periodetitel? Of komt er toch nog onverwachts een andere kanshebber bij? Helmond Sport – FC Volendam (STAR Channel) […]