WILLEM II-SUPPORTERS BEZORGEN OUDEREN EEN ONVERGETELIJKE DAG
MVO

WILLEM II-SUPPORTERS BEZORGEN OUDEREN EEN ONVERGETELIJKE DAG

Fotografie door Toin Damen

Zaterdagmiddag 23 maart vond de tweede editie van de maatschappelijke actie “Een Willem II-er loopt nooit alleen” plaats. Het was een actie georganiseerd door Willem II Betrokken in samenwerking met Stichting KingZine. Verder werd de actie mede mogelijk gemaakt door Bakkerij Kriellaars en Bonheur Horeca Groep. De actie is opgezet om aandacht te vragen voor de groeiende eenzaamheid onder ouderen. 

In totaal zorgden ruim 70 vrijwilligers dat even veel ouderen een leuke dag hadden om niet snel te vergeten. Vanuit zes locaties werd er in Tilburg gewandeld. De tehuizen Boshuis, Den Herdgang, De Bijsterstede, Het Laar, Notre Dame en Koningsvoorde deden dit jaar mee.

Helaas werkte het weer niet mee. Zon werd afgewisseld met regenbuien en zelfs hagel. Willem II, stoere kerels, stoere supporters en vooral ook stoere bewoners. Of, zoals een bewoner van Notre Dame een supporter in onvervalst Tilburgs toevertrouwde: ‘ge denkt toch zeker nie da’k mee dees weer naor buiten gao’. Uiteindelijk trok toch iedereen zijn of haar jas aan en nam plaats in de rolstoel om naar buiten te gaan. 

Tijdens de wandeling werd uitgebreid gekletst en vertelden de ouderen honderduit over de voor hen herkenbare plekken in Tilburg. Tijdens een pauzemoment werden de supporters en ouderen getrakteerd op thee en koffie en appelflappen van bakkerij Kriellaars. Er werd uitgebreid verder gekeuveld over Tilburg waar sommigen al meer dan 80 jaar wonen en uiteraard ook over de koppositie van Willem II. Mascotte Kingo reed heel Tilburg door om de deelnemers tijdens de wandelingen met een bezoek te verrassen. 

Ondanks de weersomstandigheden hebben de ouderen genoten. De ene uitte dit met een klein knikje en een voorzichtig lachje terwijl een andere oudere vrolijk Duitse schlagers begon te zingen. De actie is zeker voor herhaling vatbaar. ‘Ik weet niet of ik er volgend jaar nog ben, maar als ik dan nog leef ga ik zeker weer mij. Jullie zijn lieverds’, uitte een bewoner na afloop haar dankbaarheid.

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Elftal van de Week: Bredase defensie houdt de nul; Uldrikis tweemaal trefzeker
Elftal van de Week: Bredase defensie houdt de nul; Uldrikis tweemaal trefzeker

In samenwerking met Opta en de Keuken Kampioen Divisie stelt Voetbalzone wekelijks een Elftal van de Week samen met spelers die het best gepresteerd hebben op basis van statistieken. Het slotstuk van de competitie nadert. Dit is het Elftal van de Week van speelronde 36. Het doel wordt deze week verdedigd door Nick Marsman. De […]

Cover Image for Scenario’s promotie en kampioenschap Willem II & Roda JC
Scenario’s promotie en kampioenschap Willem II & Roda JC

De zinderende ontknoping van de Keuken Kampioen Divisie is in zicht! Wie gaan er direct promoveren en wie pakt de titel? Wij zetten alle scenario’s voor je op een rij! Promotie Willem IIAls Willem II wint op bezoek bij FC Dordrecht is zeker van Eredivisie voetbal volgend seizoen. Ook in het geval dat de ploeg […]

Cover Image for Samenvatting Jong Ajax – Roda JC (26-04-2024)
Samenvatting Jong Ajax – Roda JC (26-04-2024)

Samenvatting van de wedstrijd Jong Ajax – Roda JC (1-1) van 26 april 2024.