Ontknoping 1e periode nadert!

De 1e periode van het Keuken Kampioen Divisie-seizoen 2020-2021 is bijna ten einde! Vrijdagavond staat de negende – en laatste – speelronde van de periode op het programma en dat betekent dat er mogelijk weer een een club wordt gekroond tot periodekampioen. 

Met de laatste speelronde in het vooruitzicht zijn er nog vier gegadigden voor de periodetitel: SC Cambuur, NAC Breda, De Graafschap en Almere City FC. De Graafschap en Almere City FC zouden alleen op 11 november, na het inhaalduel tussen De Graafschap en NAC Breda, officieel periodekampioen kunnen worden. Hieronder alle mogelijke scenario’s op een rijtje:

SC Cambuur kroont zich tot periodekampioen

Vrijdag staat er een mooi affiche op het programma. In Leeuwarden treffen SC Cambuur en Roda JC elkaar in een duel, waarin de thuisploeg de periodetitel kán veroveren. Hiervoor dient SC Cambuur wel haar eigen wedstrijd te winnen en concurrent NAC Breda moet de uitwedstrijd bij Almere City FC verliezen. Daarnaast moet nummer drie De Graafschap in eigen huis punten verspelen tegen Jong PSV.

NAC Breda kroont zich tot periodekampioen

NAC Breda gaat vrijdag op bezoek bij Almere City FC. De Brabanders kunnen het Bronzen Kampioensschild in Almere veroveren, mits (evenals voor SC Cambuur geldt) de eigen wedstrijd wordt gewonnen en de concurrenten fouten maken in hun wedstrijden. Als NAC Breda van Almere City FC wint, en zowel SC Cambuur als De Graafschap verspelen punten, dan gaat het Bronzen Kampioensschild mee naar Breda.

De Graafschap kroont zich tot periodekampioen

In tegenstelling tot SC Cambuur en NAC Breda is De Graafschap aanstaande vrijdag alleen afhankelijk van de uitslag in Leeuwarden. Als De Superboeren thuis van Jong PSV winnen, en SC Cambuur verspeelt punten, dan komt het aan op de inhaalwedstrijd tussen NAC Breda en De Graafschap. In dat geval zullen NAC Breda en De Graafschap tijdens het inhaalduel op woensdag 11 november onderling uitmaken wie de periodekampioen wordt.

Almere City FC kroont zich tot periodekampioen

Almere City FC kan aanstaande vrijdag nog geen periodekampioen worden. De Flevolanders moeten wachten tot 11 november voor een definitief uitsluitsel over een eventuele periodetitel. De ploeg van Ole Tobiassen moet vrijdagavond in het eigen Yanmar Stadion winnen van NAC Breda, en de concurrenten moeten punten verspelen. Alleen dan heeft Almere City FC een kans om zich, na 11 november, tot periodekampioen van de 1e periode van het Keuken Kampioen Divisie-seizoen 2020-2021 te kronen.

De ontknoping voor aanstaande vrijdag is nog wel onder voorbehoud. NAC Breda, de huidige koploper van de periodestand, heeft namelijk nog één wedstrijd tegoed. Op woensdag 11 november wordt het duel tussen De Graafschap en NAC Breda ingehaald.