` Pech achtervolgt Almere City FC | Keuken Kampioen Divisie

Pech achtervolgt Almere City FC

Met een vijftiende plaats na zeven duels heeft Almere City niet de seizoenstart waar het op had gehoopt. De ambities zijn groot bij de enige profclub uit Flevoland, maar de prestaties blijven vooralsnog een beetje achter. Toch leert een blik op de cijfers dat De Zwarte Schapen niet altijd hebben gekregen waarop zij recht hadden. Met iets meer geluk had de ploeg ‘gewoon’ in het linker rijtje van de Keuken Kampioen Divisie gestaan. 

Zo heeft de ploeg van trainer Alex Pastoor (foto) dit seizoen al 93 doelpogingen gedaan. Slechts zes ploegen schoten vaker dan Almere City, dat bijvoorbeeld vaker schoot dan de kampioenskandidaten Willem II (85), FC Eindhoven (84) en Heracles Almelo (79). Er worden dus genoeg kansen gecreëerd. Het is de club slechts te verwijten dat er pas acht schoten een doelpunt hebben opgeleverd.

Verder blijkt het verdedigend ook goed te staan. Slechts vier ploegen kregen dit seizoen minder schoten tegen in de Keuken Kampioen Divisie, terwijl Almere ook qua Expected Goals een prima seizoenstart beleeft. Op basis van Opta’s statistieken had City nog geen zeven tegendoelpunten hoeven hebben, maar in werkelijkheid kreeg het al elf treffers om de oren. De cijfers suggereren dat de club te laag staat. Het krijgt meer tegengoals dan verwacht, overigens net als Helmond Sport, maar de ervaring leert dat dit verschil zich over een heel seizoen vaak herstelt. Pastoor zal hopen dat dit het geval is, en dat zijn ploeg vanaf nu krijgt waar het recht op heeft. In dat geval is de play-off in de Keuken Kampioen Divisie nooit ver weg.

Club Schoten tegen Schoten op doel tegen Expected Goals tegen Goals tegen
Helmond Sport 54 23 4.5 9
Willem II 59 14 5.8 6
Heracles Almelo 69 27 5.8 9
Roda JC Kerkrade 70 29 6.3 7
Almere City FC 73 33 6.7 11
Keuken Kampioen Naamgevend partner
Responsible Betting partner
Official Dealmaker
KKD-partners
Official supplier
Official supplier
Official supplier
KKD-partners
Media partner
Media partner
Media partner
`