Ploegen in vorm ontmoeten elkaar in Nijmegen

Op papier staat er met de wedstrijd tussen N.E.C. en RKC Waalwijk een echte kraker op het programma. Beide ploegen lieten de laatste weken zien in goede vorm te verkeren. Zo veroverde N.E.C. in de laatste zes speelrondes zestien van de mogelijke achttien punten en verloor het dus niet één wedstrijd. RKC verloor in deze periode slechts één keer, uitgerekend van N.E.C. (1-2 in Nijmegen). Verder voetbalden de Brabanders nog elf punten bij elkaar, iets dat door slechts drie ploegen werd overtroffen.

Wie zijn de spelers om op te letten? Uiteraard zijn de ogen aan Nijmeegse zijde gericht op spits Ferdy Druijf, die zich kroonde tot topscorer van de Keuken Kampioen Divisie met 29 doelpunten. Geen speler maakte meer kopdoelpunten dit seizoen dan hij (6, gedeeld met Lars Veldwijk), en Druijf is ook degene met de meeste goals vanaf de penaltystip (11). N.E.C. heeft daarmee een spits in huis die over verschillende specialiteiten beschikt en die bovendien weet hoe hij moet scoren tegen RKC: dat deed Druijf dit seizoen al in twee verschillende wedstrijden.

Bij RKC Waalwijk komt het gevaar voornamelijk vanaf de flanken. Met Emil Hansson (12 goals, 11 assists) en Dylan Seys (12 goals, 10 assists) hebben de Brabanders twee buitenspelers die in de competitie regelmatig het publiek op de banken kregen. Tel daarbij op dat winterse versterking Stijn Spierings ook een voltreffer is gebleken (hij noteerde 7 goals en 5 assists in een half seizoen voor RKC) en de conclusie lijkt duidelijk: RKC beschikt over genoeg aanvallende kracht om het N.E.C. erg lastig te maken. En ook wanneer er verdedigd moet worden, kan RKC bouwen op een solide organisatie. Achterin staat namelijk nog altijd Paul Quasten: de veteraan noteerde dit seizoen meer intercepties dan iedere andere speler (76).