` Rick Stuy van den Herik heeft een plek in de geschiedenisboeken veroverd | Keuken Kampioen Divisie

Rick Stuy van den Herik heeft een plek in de geschiedenisboeken veroverd

Rick Stuy van den Herik speelt al negen seizoenen voor TOP Oss in de Keuken Kampioen Divisie, hij heeft teams zoals Achilles’29 en FC Twente zien komen en gaan. Tegen Jong AZ speelde de aanvoerder zijn driehonderdste competitiewedstrijd op dit niveau, die hij ook nog eens allemaal in de basis begon. De aanvoerder heeft daarmee een plek in de geschiedenisboeken veroverd. 

Meeste KKD-wedstrijden sinds debuut Rick Stuy van den Herik in 2014 Basis
Rick Stuy van den Herik 300 300
Joeri Schroijen 264 239
Lorenzo Piqué 239 230
Niek Vossebelt 239 184
Wouter van der Steen 231 231

De routinier kwam in 2014 naar Oss vanuit de jeugd van NAC Breda. Dat eerste seizoen bij TOP miste Rick Stuy van den Herik (die op foto ingrijpt ten opzichte van Mexx Meerdink van Jong AZ) maar twee wedstrijden en in totaal slechts 235 minuten. Iets dat een thema zou worden in zijn carrière, want óók dit seizoen miste hij nog geen minuut. Sinds het begin van vorig seizoen speelde Stuy van den Herik 5205 van de mogelijke 5220 minuten in de competitie, het meeste van alle veldspelers in die periode.

Veldspeler Team Speelminuten KKD sinds 2021/22
Rick Stuy van den Herik TOP Oss 5205
Dylan Vente Roda JC Kerkrade 4882
Simon Janssen VVV-Venlo 4838
Sven Blummel MVV Maastricht 4769
Mawouna Amevor FC Eindhoven 4768

De verdediger annex middenvelder werd vorig seizoen echt als middenvelder gebruikt en kende dan ook zijn beste jaar qua doelpunten en assists: zes keer was Stuy van den Herik trefzeker en zeven keer bereidde hij een treffer voor. In totaal kwam hij tot nu toe tot achttien doelpunten en vijftien assists in de Eerste Divisie. De met rugnummer acht spelende aanvoerder maakte zes doelpunten met rechts, zeven met links en vijf doelpunten met het hoofd: een allround afmaker dus.

Rick Stuy van den Herik laat zich op het veld als aanvoerder vooral zien door het goede voorbeeld te geven. Dit seizoen pakten op dit niveau slechts twee spelers bij TOP meer ballen af dan hij (111) en verrichte alleen Roshon van Eijma namens Oss meer intercepties (29) dan hem (28). Met Stuy van den Herik weten de middenvelders en aanvallers dat ze met meer vrijheid kunnen voetballen, want sinds zijn debuut in 2014 scoorde de club gemiddeld 1,4 keer per competitieduel waarin Stuy van den Herik speelde, ten opzichte van slechts 0,7 goals per wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie zonder hem.

Keuken Kampioen Naamgevend partner
Responsible Betting partner
KKD-partners
Official Dealmaker
Official supplier
Official supplier
Official supplier
KKD-partners
Media partner
Media partner
Media partner
`