` Robert Mühren en Nick Olij verkozen tot respectievelijk Beste Speler en Beste Keeper van de 2e periode | Keuken Kampioen Divisie

Robert Mühren en Nick Olij verkozen tot respectievelijk Beste Speler en Beste Keeper van de 2e periode

De individuele Bronzen Kampioensschilden van de 2e periode zijn verdeeld. Robert Mühren (FC Volendam) is uitgeroepen tot Beste Speler van de 2e periode, terwijl Nick Olij (NAC Breda) het Bronzen Kampioensschild voor Beste Keeper van de 2e periode in ontvangst mag nemen. De overige individuele prijswinnaars zijn Sem Steijn (Beste Talent), John Heitinga (Beste Trainer) en Thijs Dallinga (Topscorer).

De uitslagen van de verkiezing ‘Beste Speler’ en ‘Beste Keeper’ zijn gebaseerd op stemmen van de trainers en aanvoerders van alle Keuken Kampioen Divisie-clubs én op stemmen van de supporters. Robert Mühren verzamelde de meeste stemmen en ontvangt daarom voor de achtste keer in zijn carrière een Bronzen Kampioensschild. De Volendamse spits bleef in de verkiezing Thomas Verheydt (ADO Den Haag), Joey Sleegers (FC Eindhoven) en Naci Ünüvar (Jong Ajax) voor.

Nick Olij is verkozen tot Beste Keeper van de 2e periode. De doelman van NAC Breda bleef in de verkiezing voor op concurrenten Jay Gorter (Jong Ajax), Michael Brouwer (FC Emmen) en Luuk Koopmans (ADO Den Haag) en mag daarom voor de derde keer in zijn carrière deze prestigieuze prijs in ontvangst nemen. In de twee voorgaande seizoenen wist Olij namelijk ook al twee Bronzen Kampioensschilden te veroveren.

Ook Sem Steijn en John Heitinga vallen in de prijzen, Thijs Dallinga is topscorer

Naast de eretitels Beste Speler en Beste Keeper zijn er ook Bronzen Kampioensschilden te verdelen in de categorieën Beste Talent en Beste Trainer. Sem Steijn is op basis van zijn prestaties in deze periode door trainers en aanvoerders verkozen tot het Beste Talent van de 2e periode. De 20-jarige middenvelder van ADO Den Haag wist de meeste indruk te maken op de trainers en aanvoerder van de Keuken Kampioen Divisie-clubs, en daarom ontvangt hij het Bronzen Kampioensschild voor Beste Talent van de 2e periode.

Het Bronzen Kampioensschild voor Beste Trainer van de 2e periode behoort toe aan John Heitinga. De oud-international en oefenmeester van Jong Ajax draaide een uitstekende 2e periode met de Amsterdamse beloften. In slotfase van de laatste speelronde liep Jong Ajax de periodetitel mis, maar de algemene prestatie is niet onopgemerkt gebleven bij zijn collega-trainers en aanvoerders uit de Keuken Kampioen Divisie. Hij ontving de meeste stemmen en mag daardoor het Bronzen Kampioensschild als Beste Trainer van de 2e periode in ontvangst nemen.

Tot slot mag Thijs Dallinga zijn derde Bronzen Kampioensschild van het seizoen in ontvangst nemen. De spits van Excelsior Rotterdam beleeft een ongekend productief seizoen en is Topscorer van de 2e periode geworden. In deze periode wist de topschutter vijftien keer het net te vinden, drie meer dan nummer twee Robert Mühren. Eerder werd Thijs Dallinga al Beste Speler én Topscorer van de 1e periode.


Alle kampioensschilden zullen voorafgaand aan de eerstvolgende thuiswedstrijden van de winnaars worden uitgereikt.

Keuken Kampioen Naamgevend partner
Cruyff Foundation Maatschappelijk partner
Responsible Betting partner
Official Dealmaker
Predator Esports partner
KKD-partners
`