` Robert Mühren verkozen tot Beste Speler 1e periode, Nick Olij Beste Keeper | Keuken Kampioen Divisie

Robert Mühren verkozen tot Beste Speler 1e periode, Nick Olij Beste Keeper

De individuele Bronzen Kampioensschilden van de 1e periode zijn verdeeld. Robert Mühren (SC Cambuur) is uitgeroepen tot Beste Speler van de 1e periode, terwijl Nick Olij (NAC Breda) het Bronzen Kampioensschild voor Beste Keeper van de 1e periode in ontvangst mag nemen. De overige individuele prijswinnaars zijn Mohamed Taabouni (Beste Talent) en Ole Tobiasen (Beste Trainer).

De uitslagen van de verkiezing ‘Beste Speler’ en ‘Beste Keeper’ zijn gebaseerd op stemmen van de trainers en aanvoerders van alle Keuken Kampioen Divisie-clubs én op stemmen van de supporters. Robert Mühren verzamelde de meeste stemmen en ontvangt daarom voor de vierde keer in zijn carrière het Bronzen Kampioensschild. Vorig seizoen ontving hij de prijs al als Beste Speler van de 2e periode, en als Topscorer van de 1e en 3e periode van het seizoen 2019-2020.

De andere genomineerden waren Kaj de Rooij (NAC Breda), Issa Kallon (SC Cambuur) en Elías Már Ómarsson (Excelsior).
Nick Olij is verkozen tot Beste Keeper van de 1e periode. De doelman van NAC Breda bleef in de verkiezing nipt voor op concurrenten Jay Gorter (Go Ahead Eagles), Sonny Stevens (SC Cambuur) en Stijn van Gassel (Helmond Sport). Hij ontvangt daarom in de eerstvolgende thuiswedstrijd van NAC Breda het Bronzen Kampioensschild voor Beste Keeper van de 1e periode. Het is voor de tweede keer dat Olij het Bronzen Kampioensschild voor Beste Keeper ontvangt, want in de 1e periode van het seizoen 2019-2020 ging de doelman ook met de ereprijs aan de haal.

Ook Jong AZ en Almere City FC vallen in de prijzen

Naast de eretitels Beste Speler en Beste Keeper zijn er ook Bronzen Kampioensschilden te verdelen in de categorieën Beste Talent en Beste Trainer. Mohamed Taabouni is op basis van zijn prestaties in deze periode door trainers en aanvoerders verkozen tot het Beste Talent van de 1e periode. De middenvelder van Jong AZ maakte de meeste indruk op de trainers en aanvoerder van de Keuken Kampioen Divisie-clubs, en daarom ontvangt hij het Bronzen Kampioensschild voor Beste Talent van de 1e periode.
Het Bronzen Kampioensschild voor Beste Trainer van de 1e periode behoort toe aan Almere City FC-trainer Ole Tobiasen. De Deense oefenmeester bleef met zijn ploeg in de gehele 1e periode ongeslagen en deze prestatie is door zijn collega’s beloond met de uitverkiezing tot Beste Trainer van de 1e periode. In de eerstvolgende thuiswedstrijd van de Almeerders zal ook hij in het zonnetje worden gezet met de uitreiking van het Bronzen Kampioensschild.
Het Bronzen Kampioensschild van Topscorer van de 1e periode wordt nog niet uitgereikt. Met nog een tweetal inhaalwedstrijden voor de boeg is het nog onbekend wie deze eretitel op zijn naam mag schrijven.

Alle kampioensschilden zullen voorafgaand aan de eerstvolgende thuiswedstrijden van de winnaars worden uitgereikt.

`