Speelschema Keuken Kampioen Divisie 2018-2019 definitief!

De KNVB heeft het definitieve speelschema voor het Keuken Kampioen Divisie-seizoen 2018-2019 bekendgemaakt. De eerste speelronde van het seizoen zal plaatsvinden op vrijdag 17 augustus, terwijl de laatste speelronde van de reguliere competitie wordt gespeeld op vrijdag 3 mei 2019. De Play-Offs vinden plaats tussen 6 en 26 mei 2019.

De Keuken Kampioen Divisie zal van start gaan met drie nieuwe clubs in de competitie. FC Twente, Sparta Rotterdam en Roda JC maken hun entree, terwijl Fortuna Sittard, FC Emmen en De Graafschap promotie naar de Eredivisie wisten af te dwingen. In de allereerste speelronde van het seizoen nemen twee nieuwkomers het direct tegen elkaar op, want in de Grolsch Veste ontvangt FC Twente Sparta Rotterdam. Ook Roda JC kan meteen aan de bak, want zij ontvangen direct kampioen Jong Ajax.

Net als vorig jaar begint de Keuken Kampioen Divisie een week later begint dan de Eredivisie. Dit op verzoek, omdat veel supporters vanwege de vakantieperiodes vorig jaar de eerste speelrondes moesten missen.

Deze tijd wordt gedurende het seizoen ingehaald tijdens de interlandperiodes, want in navolging op vorig seizoen speelt de Keuken Kampioen Divisie nu ook gewoon door. Ook is de winterstop korter dan de eredivisie. Daardoor zullen er slechts twee volledige speelrondes zijn op een maandag.

Kijk hier voor het volledige competitieschema