‘Super Mario’ Engels meet zich met de Supersterren

2019 is tot nu toe hét jaar van Mario Engels. De aanvaller van Roda JC scoorde na de winterstop al acht keer. Inmiddels is ‘Super Mario’ ook topscorer van de Keuken Kampioen Divisie en uit de statistieken van Opta blijkt dat Engels zich met zijn doelpuntenproductie zelfs kan meten met wereldsterren als Lionel Messi en Kylian Mbappé.

Afgelopen herfst zei Engels in een interview nog quasi grappend dat zijn vriendin beweert dat zij hét geheim is achter zijn doelpunten en dat zijn productie alleen nog maar verder zou gaan toenemen nu ze zouden gaan samenwonen. Toeval of niet: die productie is toegenomen.

Dit kalenderjaar scoorde de Duitser inmiddels acht keer in de Keuken Kampioen Divisie. Iets wat niet één andere speler in de competitie hem nadeed. Bovendien is hij mede dankzij deze acht goals nu ook topscorer met 22 treffers.

Wat opvalt aan de doelpunten van Mario Engels is dat hij ze mooi weet te verdelen. Hij scoorde in zes van de acht competitieduels in 2019. Ook hiervoor geldt dat niet één speler in de Keuken Kampioen Divisie hem dat nadoet. Alleen Aitor Cantalapiedra van FC Twente komt nog enigszins in de buurt met goals in vijf verschillende wedstrijden.

De namen waarmee Engels zich qua doelpuntenverdeling kan meten lopen rond in grotere competities. In de Eredivisie bijvoorbeeld. Met één speelronde achterstand is er daar slechts één speler die Engels kan evenaren: Dusan Tadic. Hij scoorde in vier van zijn eerste zes competitiewedstrijden van 2019.

De spelers die er al wél in slaagden om ook in zoveel verschillende competitiewedstrijden in 2019 tot scoren te komen lopen rond in Engeland, Spanje en Frankrijk. Bijvoorbeeld Alexandre Lacazette van Arsenal. De Franse spits scoorde in zes van zijn eerste acht competitieduels van dit jaar, maar wist in zijn negende optreden het net niet meer te vinden. De enige twee andere spelers die in minimaal zes van hun eerste acht competitieduels van dit kalenderjaar tot scoren kwamen spelen zijn zo’n beetje de twee beste voetballers ter wereld van dit moment: Lionel Messi en Kylian Mbappé. Messi scoorde zelfs in zeven van zijn eerste acht La Liga-duels van 2019, terwijl Mbappé in zes van zijn eerste acht wedstrijden van de Ligue 1 dit jaar tot scoren kwam. Mbappé scoorde ook in zijn negende duel waardoor hij, net als Lionel Messi, in zeven van zijn eerste negen competitiewedstrijden in 2019 een doelpunt wist te noteren.

Kortom, wil Mario Engels in het spoor blijven van de wereldsterren, dan moet hij dus komende vrijdag scoren tegen N.E.C.. In het heenduel met de Nijmegenaren lukte hem dit al en toen woonde hij nog niet eens samen met zijn vriendin…