Terell Ondaan neemt Telstar bij de hand

Eén van de meest opvallende spelers van de laatste weken in de Keuken Kampioen Divisie is zonder enige twijfel Terell Ondaan. De aanvaller heeft Telstar bij de hand genomen.

Terell Ondaan (foto) werd na het verstrijken van de transferdeadline alsnog toegevoegd aan de selectie van de Witte Leeuwen. Zijn contract bij PEC Zwolle werd ontbonden, waarna hij na een periode te hebben meegetraind een contract tekende. De rappe aanvaller kwam in het seizoen 2013/’14 ook al kort in actie voor Telstar, maar na vier doelpunten in drie wedstrijden werd de spits overgenomen door Willem II. Dat seizoen behaalde Ondaan met de Tricolores het kampioenschap van de Eerste Divisie.

Dit seizoen was de aanvaller dertien keer trefzeker in 29 wedstrijden en daarmee kwam hij tot minimaal negen doelpunten meer dan iedere andere ploeggenoot. Zeker de laatste maanden laat Ondaan zich gelden, want sinds maart kwam er niemand vaker tot scoren in de Keuken Kampioen Divisie dan hij (8 keer, net als Sam Hendriks en Jonathan Okita). In maart en april waren er slechts twee spelers die tot meer schoten kwamen dan Ondaan (39): Dylan Seys schoot 43 keer namens RKC terwijl Stefano Beltrame 40 doelpogingen had voor FC Den Bosch.

Terell Ondaan maakte 28,9 procent van de doelpunten van Telstar dit seizoen (13 van de 45). In de gehele Keuken Kampioen Divisie zijn er maar zes spelers die een groter gedeelte van de treffers van hun ploeg voor hun rekening namen, waarbij Huseyin Dogan de kroon spant (45,5% – 20 van de 44 doelpunten van TOP Oss). De goals van Ondaan zijn ook nog eens belangrijke doelpunten. Liefst negen keer zette hij zijn team immers met een treffer op voorsprong of bracht haar op gelijke hoogte.

Vrijdag kan Ondaan tegen Jong PSV proberen zijn productie op te schroeven. Gezien zijn verleden tegen de Eindhovenaren lijkt er nog wat in het vat te zitten. In de laatste twee ontmoetingen met Jong PSV was Ondaan trefzeker. Sowieso doet hij het goed tegen beloften in de Keuken Kampioen Divisie: zes van zijn 23 treffers op dit niveau maakte Ondaan tegen ‘Jong’-teams.