Terell Ondaan verkozen tot Beste Speler van de 4e periode

Terell Ondaan is met een meerderheid van de stemmen verkozen tot Beste Speler van de 4e periode. Hiermee treedt de aanvaller van Telstar in de voetsporen van eerdere winnaars Istvan Bakx (Go Ahead Eagles), Lars Veldwijk (Sparta Rotterdam) en Aitor Cantalapiedra (FC Twente).

De uitslag voor de verkiezing ‘Beste Speler’ is gebaseerd op stemmen van de trainers en aanvoerders van alle Keuken Kampioen Divisie-clubs én op stemmen van de fans. Naast Ondaan waren TOP Oss-middenvelder Bryan Smeets (voor de derde keer), NEC’er Jordy Bruijn en Branco van den Boomen, aanvoerder van FC Eindhoven, genomineerd voor deze eretitel. Echter, Terell Ondaan bleek bij zowel de trainers en aanvoerders als bij het publiek favoriet om als Beste Speler van de 4e periode te worden gekroond.

Kampioensschild voor Beste Keeper naar Xavier Mous, Ole Tobiasen Beste Trainer

Vier keer is scheepsrecht zullen ze in Leeuwarden zeggen. Na drie eerdere nominaties voor Beste Keeper van de periode heeft SC Cambuur-keeper Xavier Mous nu daadwerkelijk de eretitel op zijn naam weten te schrijven. Mous wist in de verkiezing concurrenten Etienne Vaessen (RKC Waalwijk), Mattijs Branderhorst (N.E.C.) en Agil Etemadi van periodekampioen Almere City FC voor te blijven.

Almere City FC is wel vertegenwoordigd tussen de winnaars. De trainer van De Zwarte Schapen, Ole Tobiasen, is door zijn collega-trainers en aanvoerders met een ruime meerderheid gekozen als Beste Trainer van de 4e periode. Nadat hij het roer overnam in Almere loodste hij de club naar de eindzege in de periode.

Prijs voor Beste Talent naar Kenzo Goudmijn, topscorerstrijd blijft spannend

Het Beste Talent van de 4e periode is Kenzo Goudmijn. Het toptalent van Jong AZ is met een ruime meerderheid verkozen door de trainers en aanvoerders van de Keuken Kampioen Divisie-clubs. De 17-jarige middenvelder staat te boek als zeer groot talent en maakt al geruime tijd een uitstekende indruk in de Keuken Kampioen Divisie.

In tegenstelling tot de eerdere periodes is de Topscorer van de 4e periode nog niet bekend. Aanstaande vrijdag is de laatste speelronde in de 4e periode en de topscorerstrijd ligt nog volledig open. Terell Ondaan, Ferdy Druijf (N.E.C.) en Stijn Spierings (RKC Waalwijk) voeren momenteel het klassement aan met zes doelpunten in de periode. Echter, er volgen liefst zeven spelers met vijf doelpunten, waardoor er nog niks beslist is. Wie uiteindelijk het Bronzen Kampioensschild van Topscorer van de 4e periode ontvangt, wordt pas ná de laatste speelronde bekendgemaakt.