` Terugblik interlandperiode | Keuken Kampioen Divisie

Terugblik interlandperiode

De eerste interlandperiode van het kalenderjaar zit erop. Meerdere spelers uit de Keuken Kampioen Divisie speelden in de afgelopen anderhalve week interlands. Lees hieronder hoe alle Keuken Kampioen Divisie-internationals het er deze interlandperiode vanaf brachten.

Suriname

Het nationale elftal van Suriname kan positief terugkijken op de eerste twee WK-kwalificatiewedstrijden. De Surinamers wisten de eerste wedstrijd met 3-0 te winnen van de Kaaimaneilanden, drie dagen later werd Aruba met 0-6 verslagen. Namens de Keuken Kampioen Divisie waren Ishan Kort (Almere City FC), Dion Malone (NAC Breda) en Roscello Vlijter (Telstar) geselecteerd.

Curaçao

Onder leiding van bondscoach Guus Hiddink heeft ook Curaçao de eerste twee WK-kwalificatiewedstrijden gewonnen. In de eerste wedstrijd werd Saint Vincent en Grenadines – mede dankzij een doelpunt van SC Cambuur-speler Jarchino Antonia – eenvoudig verslagen. Ook oud-Keuken Kampioen Divisie-speler Anthony van den Hurk kwam in deze wedstrijd tot scoren. N.E.C.-aanvaller Rangelo Janga kwam, evenals Jong PSV-aanvaller Jeremy Antonisse, in de 61e minuut binnen de lijnen. De tweede WK-kwalificatiewedstrijd was voor Curaçao een stuk lastiger. Met wederom Antonia als basisspeler werd Cuba moeizaam verslagen: 1-2. MVV Maastricht-speler Shermar Martina bleef beide wedstrijden op de bank.

Benin

NAC Breda-speler Moïse Adiléhou wist met zijn land Benin knap lang stand te houden tegen Nigeria. De Nigerianen wisten pas in de 93e de beslissende treffer te maken. Moïse Adiléhou speelde 45 minuten mee.

Canada

Het nationale elftal van Canada wist beide WK-kwalificatiewedstrijden te winnen. De geselecteerde FC Den Bosch-speler Frank Sturing zat de hele eerste wedstrijd op de bank (5-1 overwinning op Bermuda). Tegen de Kaaimaneilanden stond Frank Sturing in de basis. Deze basisplaats wist hij te bekronen met een doelpunt en een 0-11 overwinning.

Barbados

FC Den Bosch-aanvaller Ryan Trotman speelde twee wedstrijden voor zijn land Barbados. De eerste wedstrijd werd – ondanks een invalbeurt van Ryan Trotman – met 1-0 verloren. De tweede wedstrijd met Ryan Trotman in de basis won Barbados met 1-0 van Anguillia.

`