` Veerkracht VVV staat aan de basis van het succes | Keuken Kampioen Divisie

Veerkracht VVV staat aan de basis van het succes

VVV-Venlo staat na vijf speelronden op een knappe vierde plaats (op gelijke hoogte met nummer drie Jong AZ) en won dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie vier keer. Die hoge notering is extra knap, omdat de ploeg al zeven tegendoelpunten incasseerde, het één-na-hoogste aantal van de Top-10.

Het bewijs dat de Venlonaren zich door een tegendoelpunt niet uit het veld laten slaan, werd al vroeg in het seizoen duidelijk dankzij de uitzeges op De Graafschap en TOP Oss, waarin VVV telkens het openingsdoelpunt incasseerde, maar uiteindelijk wel een overwinning over de streep trok. Het is daarom geen verrassing dat geen ploeg meer punten pakte na een achterstand dan de Limburgers.

Eerste Divisie 2022/’23
# Club Punten na achterstand
1 VVV-Venlo 6
2 Jong AZ 3
Telstar 3
FC Dordrecht 3

Dit seizoen viel in de Keuken Kampioen Divisie de winnende treffer tot nog toe drie keer na de negentigste minuut en… Twee keer waren de Venlonaren daarvoor verantwoordelijk. Zowel bij TOP Oss (Nick Venema na 92 minuten en 9 seconden) als in de eigen Koel tegen Jong FC Utrecht (Brian Koglin na 92 minuten en 14 seconden) stelde de ploeg de zege pas heel laat veilig. Dat is opvallend, want het lukte VVV vorig seizoen geen enkele keer om de winnende treffer te maken in de ultieme slotfase van een competitiewedstrijd. Nu staat de teller na vijf duels dus al op twee.

VVV-Venlo in de Eerste Divisie
Seizoen Winnende treffers na de 90e minuut
2022/23 2
2021/22 0
2016/17 2
2015/16 1
2014/15 1
2013/14 1

Tel daar nog eens bij op dat aanvoerder Sven Braken (foto) goed aan het seizoen is begonnen. Met drie doelpunten en twee assists is de geboren Maastrichtenaar nu al de meest waardevolle speler van VVV, maar ook qua minuten per treffer of assist werkt de spits aan een sterke start. Met vijf goals en assists in 415 minuten is Braken elke 83 speelminuten bij een doelpunt betrokken; gemiddeld ruim 35 minuten minder dan in elk van zijn voorgaande vier seizoenen in deze competitie. Trainer Rick Kruys lijkt dus alle ingrediënten in handen te hebben voor een succesvolle campagne: een ploeg die blijft strijden tot het bittere eind én een spits die het op zijn heupen heeft.

Keuken Kampioen Naamgevend partner
Responsible Betting partner
Official Dealmaker
KKD-partners
Official supplier
Official supplier
Official supplier
KKD-partners
Media partner
Media partner
Media partner
`