` Voorbeschouwing finale Keuken Kampioen Play-Offs: NAC Breda - N.E.C. | Keuken Kampioen Divisie

Voorbeschouwing finale Keuken Kampioen Play-Offs: NAC Breda – N.E.C.

De ultieme apotheose van het seizoen, de finale van de Keuken Kampioen Play-Offs, staat vanavond op het programma! Vanavond weten we welke ploeg de Keuken Kampioen Play-Off wint en daarmee promoveert naar de Eredivisie. Wij blikken vooruit op de finale tussen NAC Breda – N.E.C. met de opvallendste statistieken.

  • NAC Breda won alle vier de ontmoetingen met N.E.C. in het kader van de play-offs om promotie/degradatie: in 1984 in de groepsfase (3-1 thuis en 0-1 uit) en in 2017 in de finale (1-0 thuis en 1-4 uit).
  • Slechts twee van de vijftig schoten tegen NAC Breda in de play-offs dit seizoen resulteerden in een treffer (4,0% – excl. strafschoppenreeks), terwijl het zelf trefzeker was met vijf van de 24 doelpogingen (20,8% – excl. strafschoppenreeks).
  • Lex Immers was direct betrokken bij zeven doelpunten in zijn laatste zeven duels met N.E.C. in alle competities (6 goals, 1 assist).
  • Geen speler creëerde dit seizoen in de play-offs om promotie/degradatie zoveel kansen als Mounir El Allouchi (6), die ook in de Keuken Kampioen Divisie 2020/21 de speler was die de meeste doelpogingen voorbereidde (92).
  • Zowel NAC als N.E.C. promoveerde in totaal drie keer via de play-offs naar de Eredivisie, N.E.C. deed dat in 1994 voor het laatst en NAC in 2017; alleen De Graafschap (6) en Excelsior (4) promoveerden vaker via de play-offs (VVV en Go Ahead Eagles ook 3 keer).
  • Geen speler was in de play-offs om promotie/degradatie bij zoveel doelpunten betrokken als N.E.C.- aanvaller Jonathan Okita (3 goals); Okita was in de play-offs van dit seizoen gemiddeld iedere 57 speelminuten goed voor een treffer, in de Keuken Kampioen Divisie 2020/21 was dat gemiddeld eens per 486 minuten.

De finale van de Keuken Kampioen Play-Offs is vanavond live te zien op ESPN. Om 17.00 uur start de voorbeschouwing en de wedstrijd begint om 18.00 uur.

`