` Vooruitblik Speelronde 29: Dylan Vente & Kees de Boer treffen elkaar in Limburgse clash | Keuken Kampioen Divisie

Vooruitblik Speelronde 29: Dylan Vente & Kees de Boer treffen elkaar in Limburgse clash

Tijdens de derby tussen VVV en Roda zit menig voetbalfan op het puntje van de stoel! Ook ADO Den Haag – Willem II is een affiche om vol verwachting naar uit te kijken. Holland Casino Online en de Keuken Kampioen Divisie presenteren een voorbeschouwing op basis van onderlinge resultaten, spraakmakende doelpuntenmakers en de meest opvallende (en soms bizarre) feitjes!

VVV-Venlo – Roda JC: Clash tussen twee Limburgse ploegen 

Afgelopen maandag boekte VVV een overtuigend 1-3 uitzege bij Almere City. De Venlonaren presteren uitstekend en zijn terug te vinden op een keurige derde plaats. Het team van oefenmeester Rick Kruys won elk van de laatste drie Keuken Kampioen Divisie-duels en kan voor het eerst sinds februari 2017 vier competitiezeges op rij boeken (toen zes in de Eerste Divisie).

Roda begon ook uitstekend aan de week. Het won met 2-0 van Jong AZ. Roda is terug te vinden op plaats negen. De formatie uit Kerkrade bleef ongeslagen in elk van de elf Eerste Divisie-ontmoetingen met VVV (vier keer winst en zeven keer gelijk). De Koempels speelden op het tweede niveau tegen geen andere ploeg zo vaak zonder te verliezen.

Beide ploegen stichten vaak laat in de wedstrijd nog gevaar. Roda scoorde dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen negen keer in of na de negentigste minuut, vaker dan iedere andere ploeg, gevolgd door VVV (zeven). Dylan Vente maakte dit seizoen al zeventien doelpunten in de KKD.

Kijkend naar doelpuntenmakers valt aan de kant van The Good Old dit kalenderjaar vooral Kees de Boer op. Sinds begin februari was de geboren Volendammer direct betrokken bij zeven doelpunten (drie goals en vier assists). Alleen Heracles-speler Emil Hansson was in deze periode bij meer goals betrokken in de Keuken Kampioen Divisie (acht, Thomas van den Belt ook zeven).

Bryan Limbombe is de afgelopen weken voor Roda van onschatbare waarde. De Belg was in zijn laatste drie wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie als invaller in 76 minuten goed voor twee goals. Dit is evenveel als in zijn laatste achttien wedstrijden als basisspeler van Roda JC in 1451 speelminuten.

Zorgt Vente voor een feestje in het uitvak? Of staat Kees de Boer op bij VVV?

Deze wedstrijd start zondag om 12:15 in Stadion De Koel.

VVV-Venlo 19 maart 2023a - a Roda JC Kerkrade

ADO Den Haag – Willem II: Tilburgers jagen op top-5 klassering

Voor ADO-aanvaller Xander Severina was deze week geweldig. Hij is voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg van zijn vaderland Curaçao. Hem wacht nu een oefenduel met wereldkampioen Argentinië. “Ik ben altijd al fan van Messi geweest”, vertelde de goaltjesdief aan het Algemeen Dagblad.  

Eerst staat voor Severina het duel met Willem II voor op de planning.  Willem II verloor geen van de laatste vier ontmoetingen met ADO in alle competities (twee keer winst en twee keer gelijk), terwijl de zeven wedstrijden daarvoor tegen ADO allemaal verloren gingen.

Maar uitwedstrijden en Willem II? Dat is de laatste weken geen goede combinatie. De ploeg van trainer Reinier Robbemond won geen van de laatste vier uitwedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie (twee keer gelijk en twee keer verloren). De langste dergelijke reeks voor de Tricolores op het tweede niveau sinds 1986 (toen elf). Dit kalenderjaar pakten slechts twee ploegen in de KKD minder punten buitenshuis dan Willem II (twee).

Thomas Verheydt valt de laatste weken in negatief opzicht op bij ADO. Hij scoorde niet in zijn laatste zeven Keuken Kampioen Divisie-duels. Zijn langste doelpuntendroogte in de competitie sinds januari 2019 (toen zeven namens Go Ahead Eagles). De laatste keer dat hij acht Eerste Divisie-duels op rij niet scoorde was in 2017 (toen veertien namens MVV).

De verdediging van ADO moet vooral Elton Kabangu in de gaten houden. Kabangu, die op 11 december 2022 zijn eerste basisplaats had voor Willem II in de Keuken Kampioen Divisie, is in 2023 de Willem II-speler met de meeste schoten (23) en balcontacten in het vijandelijke zestienmetergebied (54). Ook is hij dit jaar gedeeld topscorer (vier, net als Jizz Hornkamp).

Stelt Kabangu de zege veilig voor Willem II? Of weet Verheydt na een doelpuntloze periode weer te scoren? Voorspel nu en profiteer bij deze wedstrijd van exclusieve Odds Boosts!

Deze wedstrijd start vrijdag om 20:00 in het Bingoal Stadion.

ADO Den Haag 17 maart 2023a - a Willem II

PEC Zwolle – NAC Breda: Goaltjesdief Thy is scherper dan ooit

PEC Zwolle verloor geen van de laatste zes duels in de Eredivisie en Eerste Divisie met NAC Breda (vier keer winst en twee keer gelijk) en hield in de laatste vijf van deze ontmoetingen de nul.

Ook kwamen de Zwollenaren in de laatste drie thuisduels in de Keuken Kampioen Divisie telkens minimaal vier keer tot scoren (21 keer in totaal). Deze eeuw lukte dit maar drie ploegen in vier thuiswedstrijden op rij in de Eerste Divisie (FC Den Bosch in 2004, FC Dordrecht in 2013 en VVV-Venlo in 2017).

Vooral Lennart Thy is de laatste maanden goed op schot bij PEC. Hij maakte voor PEC dit Eerste Divisie-seizoen veertien doelpunten, waarvan maar liefst acht in zijn laatste tien duels. De Duitser maakte nog nooit meer dan veertien goals in één competitieseizoen (ook veertien voor Sparta in 2020/21).

Ook bij NAC is er geen gebrek aan goals. De ploeg vond in 26 van de 29 wedstrijden dit KKD-seizoen het net. In de Eerste Divisie lukte het de club maar één keer eerder om in zoveel van de eerste 29 wedstrijden het net te vinden (28 van de eerste 29 wedstrijden in 1999/00).

Schiet Thy de Blauwvingers naar een riante overwinning? Of vindt misschien goaltjesdief Odysseus Velanas het net namens NAC?

Deze wedstrijd start vrijdag om 20:00 in het MAC³PARK stadion.

PEC Zwolle 17 maart 2023a - a NAC Breda

Ga ook hier maar eens goed voor zitten!

Buiten de uitgelichte wedstrijden geniet jij o.a. ook van TOP Oss – Heracles en Den Bosch – Dordrecht! En pakt Helmond Sport punten tegen Telstar? Spannend… En wij maken dit weekend extra feestelijk!

Meestervoorspeller, dit is het moment om in actie te komen. Voorspel nu en profiteer van Odds Boosts bij ADO – Willem II

Registreer jij je als nieuwe speler? Dan trakteren wij jou op een exclusief welkomstaanbod! Wed €20 en krijg maar liefst €50! 

Keuken Kampioen Naamgevend partner
Responsible Betting partner
KKD-partners
Official Dealmaker
Official supplier
Official supplier
Official supplier
KKD-partners
Media partner
Media partner
Media partner
`