Zevenklapper smaakt naar meer bij N.E.C.

Nijmegen is aan het nagenieten van de historische 1-7 zege op Telstar. Het was een evenaring van de grootste uitzege ooit in de competitie, want alleen in het seizoen 1963/’64 won de club ook met zes doelpunten verschil in een uitwedstrijd (0-6 tegen Limburgia). Mede dankzij deze zevenklapper kan N.E.C. weer omhoog kijken op de ranglijst.

De ploeg uit Nijmegen heeft nog alle kans op de Keuken Kampioen Play-Offs, terwijl ook de derde periodetitel een reëel doel is. Vrijdagavond gaat zij opnieuw voor een driepunter als Helmond Sport op bezoek komt in De Goffert. En laat de Brabanders nou net een graag geziene tegenstander van N.E.C. zijn: de Gelderlanders wonnen zes van de laatste zeven onderlinge ontmoetingen en speelden in die serie één keer gelijk. In deze zeven wedstrijden scoorde N.E.C. achttien maal, maar de punten kwamen nooit zonder slag of stoot tot stand, aangezien Helmond Sport in al deze duels ook tot scoren kwam.

Doelpunten lijken vrijdag dus gegarandeerd en wellicht komen ze van Zian Flemming. De middenvelder annex aanvaller, die tegen Telstar in de spits speelde, was goed voor vier goals en één assist in zijn laatste drie competitiewedstrijden. Alleen Robert Mühren (6) en Thomas Verheydt (5) maakten in 2020 meer doelpunten in de Keuken Kampioen Divisie dan Flemming (4). Dankzij zijn laatste vier treffers mag hij zich momenteel tevens clubtopscorer noemen met negen goals.

De monsterzege op Telstar kwam mede tot stand door de jonge Dirk Proper. De 17-jarige middenvelder kwam dit seizoen al vijf keer in actie voor de Nijmegenaren. Spelers van de Jong-teams daargelaten is er slechts één speler jonger dan Proper die dit seizoen vaker dan één keer in actie kwam in de Keuken Kampioen Divisie: Ringo Meerveld van FC Den Bosch. Het talent uit Elst kan tot nu toe prima cijfers overleggen: tegen Telstar voltooide Proper 24 van zijn 29 passes. Dit seizoen kwam hij tot een passnauwkeurigheid van 87 procent. Van al zijn ploeggenoten heeft alleen Rens van Eijden een hogere passzuiverheid (87,1%).