ADO DEN HAAG HELPT JONGEREN VAN FOLLOW YOUR DREAMS MET HUN DROMEN
MVO

ADO DEN HAAG HELPT JONGEREN VAN FOLLOW YOUR DREAMS MET HUN DROMEN

Op maandag 25 maart kwamen meer dan dertig jongeren tussen 18 en 30 jaar naar het Bingoal Stadion van ADO Den Haag voor een bijeenkomst over het behalen van levensdoelen. Deze workshop maakt deel uit van een 20-weken lang traject dat deze groep doormaakt met Follow Your Dreams. Follow Your Dreams is een organisatie die jongeren helpt om hun eigen talenten te ontdekken en om dit initiatief te steunen organiseert #ADOgroen elk jaar minimaal één bijeenkomst voor deze doelgroep.

Rond 12.45 uur kwamen de eerste deelnemers binnenstromen in het Bingoal Stadion van ADO Den Haag met een gevoel van optimisme en curiositeit. Nadat iedereen een stoel voor zichzelf had gevonden werden de deelnemers aan het werk gezet. Veel mensen vinden het moeilijk om hun dromen te formuleren en om de aanwezigen op weg te helpen moesten ze een antwoord vinden op de volgende vragen: “Wie ben ik? Wat vind ik leuk? Waar ben ik goed in? Wat voor baan wil ik hebben?”

DROOM EN TOEKOMST

Nadat ze antwoorden hadden geformuleerd op de eerste vragen was het moment aangebroken om een droom te verzinnen en het daarbij horende plan van aanpak te maken. Eén deelnemer zou heel graag een stemacteur worden, een andere deelnemer wilde dan graag weer iets doen om andere mensen te helpen. Elke deelnemer schreef op wat de eerste stappen van hun actieplan waren, zodat ze meteen na de bijeenkomst konden beginnen met aan hun toekomst te bouwen. Allemaal hadden ze verschillende doelen met de daarbij horende drijfveren, maar met de gemeenschappelijke ambitie om deze te halen.

Hierna werden alle deelnemers beloond voor hun inzet en enthousiasme met een heerlijke lunch. Tijdens de lunch gingen sommige deelnemers in gesprek met elkaar over de dromen die ze hadden opgeschreven en tips en ideeën werden uitgewisseld om ieders ambitie te versterken. Na afloop van de lunch kreeg iedereen ook een uitgebreide rondleiding door het stadion en toen de aanwezigen alle hoogtepunten (kleedkamers, veld, perskamer, …) hadden verkend was het alweer tijd voor de laatste activiteit van de dag: een idee voor een maatschappelijk project verzinnen en pitchen voor de hele groep!

MAATSCHAPPELIJK PROJECT

De teams waren heel gedreven en dit resulteerde in zeer krachtige presentaties en fantastische ideeën. Eén deelnemer gebruikte dit moment om zijn angst te overwinnen: voor een groep staan en presenteren. De jury had het heel moeilijk om één winnende pitch te kiezen en na een intensief overleg werd er uiteindelijk een beslissing gemaakt. Het winnende team had een fantastisch initiatief bedacht om mensen met een beperking meer te betrekken in de samenleving. Met deze hartverwarmende gedachte was het tijd om deze bijeenkomst af te sluiten. Sommigen bleven nog achter om met hun begeleiders een plan van aanpak te bespreken en de rest van de groep verliet het Bingoal Stadion met een gevoel van hernieuwde optimisme en energie. Het team van #ADOgroen wenst de deelnemers veel succes met hun plannen!

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Voorbeschouwing speelronde 37
Voorbeschouwing speelronde 37

Willem II gaat voor directe promotie en het kampioenschap Willem II is er afgelopen speelronde niet in geslaagd om directe promotie naar de Eredivisie af te dwingen. De koploper in de Keuken Kampioen Divisie kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Groningen. Daarentegen hebben de Tilburgers wel een reuzenstap gezet […]

Cover Image for Peter Maes beleeft met Willem II een betere start dan alle clublegendes
Peter Maes beleeft met Willem II een betere start dan alle clublegendes

Omdat Roda JC en FC Groningen elkaar tijdens de laatste speelronde ontmoeten, heeft Willem II vrijdag aan een punt genoeg om de terugkeer in de Eredivisie veilig te stellen. Hoewel het eerste matchpoint tegen de noorderlingen niet werd benut, zou promotie de bekroning zijn van een geweldige start van de club onder trainer Peter Maes. […]

Cover Image for Vicente Besuijen staat symbool voor de opleving van FC Emmen
Vicente Besuijen staat symbool voor de opleving van FC Emmen

FC Emmen heeft nog steeds uitzicht op deelname aan de play-off om promotie / degradatie. Dat mag best opvallend worden genoemd na de eerder teleurstellende resultaten van de club. Zij heeft nu één punt voorsprong op MVV Maastricht; de naaste belager voor plaats negen. De mannen van trainer Alfons Arts wacht een laatste eindsprint en […]