Eddahchouri schiet Telstar naar de winst
Nieuws

Eddahchouri schiet Telstar naar de winst

Telstar heeft vrijdagavond overtuigend weten te winnen van FC Den Bosch: 1-4. De ploeg uit Velsen-Zuid had dat met name te danken aan Zakaria Eddahchouri, die zijn ploeg met een hattrick aan de overwinning hielp. De wedstrijd werd in de eerste helft stilgelegd na spreekkoren.

Dat gebeurde nadat scheidsrechter Michael Eijgelsheim een penalty gaf aan Telstar vanwege een overtreding op Eddahchouri. Deze beslissing leidde tot onvrede bij de supporters van Den Bosch, die het klaarblijkelijk niet eens waren met de beslissing van de arbitrage.

“Kut KNVB”, zou er vervolgens te horen zijn geweest vanaf de thuistribune. Dit was voor arbiter Eijgelsheim reden genoeg om de wedstrijd tijdelijk te staken. Het is onbekend of er ook andere dingen werden geroepen.

Na een onderbreking van zo’n vijftien minuten werd er weer gevoetbald. De penalty bleef staan en werd benut door de man op wie de overtreding gemaakt werd: Eddahchouri. Daardoor gingen beide ploegen de kleedkamers in met een 0-1 ruststand.

Na de rust bouwde Telstar zijn voorsprong uit. Een afgevallen bal belandde bij diezelfde Eddahchouri, die vanaf de rand van het zestienmetergebied heerlijk de verre hoek vond: 0-2. Slechts vijf minuten laten liep Telstar verder uit via Tom Overtoom, wiens rollertje te machtig bleek voor doelman Jakub Ojrzynski: 0-3.

De marge van drie zou niet lang op het scorebord blijven staan, daar Den Bosch via Ryan Yang Leijten iets terugdeed. De middenvelder schoot heerlijk binnen met de wreef van buiten het strafschopgebied: 1-3.

Het laatste woord was voor Telstar en met name Eddahchouri. Een afstandsschot van Alex Plat werd niet goed verwerkt door Ojrzynski, waardoor de bal maar weer eens voor de voeten van de 23-jarige aanvaller van Telstar kwam. In de rebound was het voor Eddahchouri een koud kunstje: 1-4.

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Kaars wint battle van Veerman; FC Groningen laat tanden zien in slotfase
Kaars wint battle van Veerman; FC Groningen laat tanden zien in slotfase

Nummer twee Roda JC Kerkrade verloor vrijdagavond van FC Dordrecht, waardoor de achterstand op koploper Willem II is opgelopen tot zes punten. Henk Veerman leek met twee doelpunten wederom goud waard te zijn voor ADO Den Haag, dat ondanks een sterke comeback alsnog verloor van Helmond Sport. Martijn Kaars vijzelde zijn aantal doelpunten als topscorer op naar veertien. FC Den Bosch – Jong […]

Cover Image for Willem II viert dubbel feest dankzij Jeremy Bokila
Willem II viert dubbel feest dankzij Jeremy Bokila

Willem II heeft zijn koppositie in de Keuken Kampioen Divisie verstevigd. De Tilburgers wonnen in eigen huis met 3-0 van FC Emmen dankzij treffers na rust van Jeredy Hilterman en Jeremy Bokila (tweemaal). Laatstgenoemde viel pas in minuut 77 in. Willem II staat nu zes punten voor op Roda JC Kerkrade, dat onderuitging bij FC Dordrecht. Het was […]

Cover Image for Samenvatting Jong FC Utrecht – Jong PSV (01-12-2023)
Samenvatting Jong FC Utrecht – Jong PSV (01-12-2023)

Samenvatting van de wedstrijd Jong FC Utrecht – Jong PSV (0-0) van 01 december 2023.