Energiek Dordt Foundation: Een Nieuwe Koers voor Maatschappelijke Activiteiten
MVO

Energiek Dordt Foundation: Een Nieuwe Koers voor Maatschappelijke Activiteiten

Het maatschappelijke hart van FC Dordrecht heeft een nieuw ritme gevonden. Nadat enkele jaren geleden de MVO-activiteiten zijn ondergebracht in Stichting MADS (Maatschappelijk Actief Drechtsteden) en men een goed jaar geleden besloot de naam te veranderen in Energiek Dordt Foundation, is er nu een nieuwe koers uitgezet om zo een grotere positieve maatschappelijke impact te kunnen maken.

“Het was destijds een logische stap om onze naam te veranderen, wij wilden graag aansluiten bij de positieve energie die er los komt, door de verbindende factor van de Energiek Dordt initiatieven bij FC Dordrecht. Maar dan wel met een duidelijk maatschappelijk karakter, vandaar dat we de verwijzing naar onze stichting in onze naam hebben behouden: Energiek Dordt Foundation. De eerste jaren van ons bestaan én de reuring veroorzaakt door Energiek Dordt heeft ons veel geleerd. Daarom hebben wij eind 2022 goed gekeken naar welke rol wij als foundation daadwerkelijk willen vervullen. ‘Zelf nog meer maatschappelijke activiteiten opzetten, of juist bestaande initiatieven helpen’; het werd dat laatste.” Aldus voorzitter Frank Verhoeven.

Een van de belangrijkste aspecten van de nieuwe koers is de nadruk op verbinden en faciliteren. De Energiek Dordt Foundation wil een platform bieden waar bestaande maatschappelijk projecten elkaar kunnen ontmoeten, van elkaar kunnen leren, de samenwerking aan kunnen gaan en zo gezamenlijk sterker kunnen worden. Op deze manier kunnen bestaande projecten profiteren van elkaars ervaringen en succesverhalen, waardoor de impact op de gemeenschap wordt vergroot.

Martine Uijterlinde (coördinator) vertelt: “Wij merkten bij anderen, maar ook bij onszelf dat er zoveel onbekend is over de maatschappelijke activiteiten binnen Dordrecht. Welke initiatieven zijn er, voor wie en wat doen ze dan? Het lijkt wel of de meesten als eilandje op zich bestaan en handelen. Dat is natuurlijk echt heel nobel én stoer, maar hoe fijn is het als je kunt samenwerken, samen zichtbaar bent en elkaar kunt versterken. Juist omdat veel projecten zo goed op elkaar blijken aan te sluiten, kun je door de verbinding te maken een fantastisch maatschappelijk en sociaal netwerk bieden aan bijvoorbeeld de Dordtse jeugd. Daar willen wij graag aan bijdragen.”

De Energiek Dordt Foundation wil een actieve rol spelen in het faciliteren van bestaande en nieuwe projecten. Door het inzetten van de faciliteiten van FC Dordrecht (mens en materieel), advies en toegang tot een breed netwerk van partners, wil de stichting maatschappelijke projecten stimuleren.

“Ik wil nog wel iets toevoegen” zegt Martine tot slot, “Het faciliteren van de diverse activiteiten gaat wat ons betreft dus níet over het simpelweg beschikbaar stellen van geld. Maar juist over zoiets praktisch als een locatie voor activiteiten bieden, spelers en staf inzetten, een leerwerktraject plaatsen, you name it… Wij willen graag diegene die een steuntje in de rug kan gebruiken, structureel helpen.”

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Handtekeningenmiddag: Een onvergetelijke ervaring voor jonge supporters
Handtekeningenmiddag: Een onvergetelijke ervaring voor jonge supporters

Enthousiasme, opwinding en veel lachende gezichten in Euroborg op woensdagmiddag 14 februari. De jaarlijkse handtekeningenmiddag georganiseerd door de Junior Club stond op het programma. Maar liefst 120 jonge supporters kregen de unieke kans om hun FC-helden van dichtbij te ontmoeten, handtekeningen te scoren en een praatje te maken met spelers en trainers van FC Groningen. […]

Cover Image for Voorbeschouwing speelronde 27
Voorbeschouwing speelronde 27

Volgende kraker voor koploper Willem II Komende speelronde staat de volgende kraker voor Willem II op het programma. Nadat in twee achtereenvolgende speelronden De Graafschap (0-2) en ADO Den Haag (2-1) werden verslagen, krijgt de koploper opnieuw een directe concurrent op bezoek in de vorm van Roda JC. De Tilburgers willen opnieuw een klap uitdelen […]

Cover Image for Op basis van de historie lijkt FC Dordrecht een kandidaat voor promotie
Op basis van de historie lijkt FC Dordrecht een kandidaat voor promotie

Dé revelatie van dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie is zonder enige twijfel FC Dordrecht. De Schapenkoppen draaien stabiel mee in de subtop en lijken zich op te maken voor deelname aan de play-off om promotie / degradatie. Kijkend naar de geschiedenis, zit er zelfs een stap naar het hoogste niveau in, want in […]