FC Den Bosch behoudt koppositie na spektakelstuk, Excelsior maakt late comeback
Nieuws

FC Den Bosch behoudt koppositie na spektakelstuk, Excelsior maakt late comeback

FC Den Bosch – Vitesse (4-2)
FC Den Bosch behoudt de koppositie na een overwinning op Vitesse in eigen huis. De thuisploeg had vooral in de tweede helft de overhand in de wedstrijd en creëerde de meeste kansen, wat uiteindelijk resulteerde in een verdiende 4-2 overwinning. Het eerste doelpunt viel vlak voor de rust, toen Miliano Jonathans, Beste Talent van de periode, een ingestudeerde vrije trap van buiten de zestien knap binnenschoot. Na dit doelpunt werd de wedstrijd lange tijd gestaakt, eerst omdat er bekers op het veld werden gegooid en later omdat supporters van FC Den Bosch het veld betraden.

In de tweede helft namen de Blauwwitte Draken het initiatief in de wedstrijd. Danzell Gravenberch schoot de gelijkmaker in de rebound binnen. Nick de Groot zette de thuisploeg vervolgens op voorsprong. Vitesse wist opnieuw via Miliano Jonathans op gelijke hoogte te komen. FC Den Bosch bleef echter de sterkere ploeg en wist uiteindelijk via doelpunten van Mikulás Bakala en Rein van Hedel de wedstrijd met 4-2 naar zich toe te trekken. Dankzij deze overwinning blijft FC Den Bosch de koppositie behouden op doelsaldo.

Jong AZ – Helmond Sport (2-3)
Helmond Sport heeft de teleurstelling van de periode-ontknoping van zich afgeschud door te winnen van de beloftenploeg uit Alkmaar. Op het AFAS Trainingscomplex werd het 2-3. Helmond Sport kwam al vroeg op een 1-0 voorsprong via Théo Golliard. Vlak voor rust trok Jayen Gerold de stand gelijk. In de tweede helft was het opnieuw Golliard die de bezoekers op voorsprong zette, ditmaal via een knap schot van buiten de zestien meter. Twee minuten later was het wederom Jayen Gerold die de stand gelijk trok. Justin Ogenia bepaalde een kwartier voor tijd de eindstand. Dankzij deze overwinning blijft de ploeg van trainer Kevin Hofland gedeeld koploper in de competitie.

Excelsior Rotterdam – MVV Maastricht (3-2)
Excelsior heeft zich vrijdagavond knap herpakt van de teleurstelling in de vorige speelronde (3-0 nederlaag tegen Roda JC). Lang leek de Rotterdamse ploeg opnieuw op weg naar een nederlaag, maar door twee late doelpunten wisten ze de wedstrijd toch nog om te draaien. Binnen het kwartier opende MVV de score via een kopbal van Ilano Silva Timas. Seydou Fini scoorde de gelijkmaker, maar door een ongelukkig eigen doelpunt van Seb Loefen ging Excelsior alsnog met een achterstand de rust in. In de tweede helft leek er lange tijd weinig meer in te zitten voor de thuisploeg, maar vlak voor tijd veranderde dat plotseling. De bal ging op de stip na een handsbal van MVV. Mike van Duinen bleef koel en zorgde voor de gelijkmaker. Het feest was echter nog niet compleet. In de blessuretijd zag Jerolldino Armantrading zijn schot van richting veranderen en in het doel belanden: 3-2. Dankzij deze overwinning blijft Excelsior op slechts één punt van de koplopers.

ADO Den Haag – Roda JC (3-0)
ADO Den Haag heeft de overtuigende overwinning van de vorige speelronde (5-1 tegen TOP Oss) een uitstekend vervolg gegeven door Roda JC met 3-0 te verslaan. Joel Ideho opende de score met een knappe kopbal op een hoge voorzet. Net na rust verdubbelde Sekou Sylla de stand. Daryl van Mieghem maakte de Haagse avond nog mooier door een kwartier voor tijd doelman Justin Treichel te omspelen en eenvoudig de eindstand op het scorebord te zetten.

Alle uitslagen:
FC Den Bosch 4 – 2 Vitesse
Jong AZ 2 – 3 Helmond Sport
Excelsior Rotterdam 3 – 2 MVV Maastricht
ADO Den Haag 3 – 0 Roda JC
De Graafschap 3 – 1 Jong PSV
SC Cambuur 1 – 2 FC Volendam
FC Eindhoven 0 – 3 FC Emmen
VVV-Venlo 2 – 3 FC Dordrecht
TOP Oss 1 – 1 SC Telstar
Jong Ajax 0 – 0 Jong Utrecht

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Helmond Sport en Excelsior maken geen fout in de strijd om de bovenste plekken
Helmond Sport en Excelsior maken geen fout in de strijd om de bovenste plekken

Helmond Sport – Roda JC (2-1)Helmond Sport heeft vanavond weer drie punten kunnen bijgeschreven. Ditmaal was het met 2-1 te sterk voor Roda JC, dat wel veel schoten had maar niet verder kwam dan één doelpunt. Vlak voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Helmond Sport kreeg een vrije trap op eigen helft en Lennerd […]

Cover Image for Voorbeschouwing speelronde 10
Voorbeschouwing speelronde 10

Na een doelpuntrijke vrijdagavond gaat de Keuken Kampioen Divisie maandag en dinsdag weer verder. Met nog 8 wedstrijden van speelronde 10 op het programma is er dus genoeg om naar uit te kijken. Helmond Sport – Roda JC (Maandagavond 20:00 op ESPN)Gedeeld koploper Helmond Sport is de tweede periode begonnen met een zwaarbevochten 2-3 overwinning […]

Cover Image for FC Den Bosch behoudt koppositie na spektakelstuk, Excelsior maakt late comeback
FC Den Bosch behoudt koppositie na spektakelstuk, Excelsior maakt late comeback

FC Den Bosch – Vitesse (4-2)FC Den Bosch behoudt de koppositie na een overwinning op Vitesse in eigen huis. De thuisploeg had vooral in de tweede helft de overhand in de wedstrijd en creëerde de meeste kansen, wat uiteindelijk resulteerde in een verdiende 4-2 overwinning. Het eerste doelpunt viel vlak voor de rust, toen Miliano […]