FC Den Bosch pakt de koppositie, Helmond Sport verliest voor het eerst
Nieuws

FC Den Bosch – FC Emmen (1-0)
FC Den Bosch heeft haar kans op de mogelijke eerste periodetitel sinds 2018, volop in leven gehouden. Na ruim een kwartier opende spits Törles Knöll de score door een penalty hard via de onderkant van de lat binnen te schieten, waarmee hij FC Emmen-doelman Luca Unbehaun kansloos liet. Uiteindelijk bleek zijn penalty genoeg om het eindresultaat de beslissen. Dankzij deze drie punten stijgen de Blauwwitte Draken naar de eerste plaats op de ranglijst. Met nog twee wedstrijden te gaan in de eerste periode, hopen de Bosschenaren zich vroegtijdig te verzekeren van de Keuken Kampioen Play-Offs. FC Emmen, dat geen vuist kon maken, blijft worstelen met de vorm. De ploeg heeft in de laatste drie wedstrijden slechts twee punten weten te bemachtigen en verkeert in een lastige periode.

Helmond Sport – FC Volendam (2-3)
Helmond Sport heeft in speelronde 7 haar eerste nederlaag van het seizoen moeten incasseren. In een boeiende wedstrijd trok FC Volendam aan het langste eind met een 2-3 overwinning. Mohamed Mallahi zette Helmond Sport al vroeg op voorsprong door een rebound binnen te werken. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten; Robert Mühren bracht FC Volendam op gelijke hoogte na een snelle counter, waarmee hij zijn vierde doelpunt van het seizoen noteerde. Kort na rust maakte Henk Veerman er 1-2 van door na een slimme steekpass koelbloedig af te ronden. Helmond Sport gaf zich echter niet zomaar gewonnen. Théo Golliard zorgde voor de gelijkmaker nadat de bal via de paal voor zijn voeten viel. In de blessuretijd bezorgde good-old Robert Mühren FC Volendam alsnog de winst met een kopbal die houdbaar leek. Helmond Sport, dat op koers leek voor de eerste periodetitel, verliest niet alleen de wedstrijd, maar ook haar ongeslagen status en de koppositie.

FC Dordrecht – Excelsior (2-2)
FC Dordrecht en Excelsior hebben in een enerverende wedstrijd met 2-2 gelijkgespeeld. Voor Excelsior betekent dit dat het een kleine achterstand heeft op concurrent FC Den Bosch. De score bleef lang gesloten, maar in de tweede helft werd het spel opengebroken. Lennard Hartjes zette Excelsior tien minuten na de rust op voorsprong met een fraai schot in de verre hoek. Niet veel later verdubbelde Richie Omowora de voorsprong door een afgedwaald schot van dichtbij binnen te tikken. Maar de thuisploeg toonde karakter en scoorde twee minuten later de aansluitingstreffer. Feyenoord-huurling Jayden Slory bracht de spanning helemaal terug in het M-Scores Stadion. Invaller Ben Scholte zorgde uiteindelijk met een volley voor de gelijkmaker. Hiermee eindigde de wedstrijd in een verdiend gelijkspel voor beide ploegen.

ADO Den Haag – Telstar (1-1)
De wedstrijd tussen ADO Den Haag en Telstar eindigde vrijdagavond in een 1-1 gelijkspel. ADO Den Haag opende sterk en kwam al vroeg op voorsprong dankzij Joel Ideho. De bezoekers trokken de stand alweer snel gelijk. Clubtopscorer Zakaria Eddahchouri tekende voor zijn vijfde doelpunt van het seizoen met een prachtig schot van buiten het strafschopgebied. In de tweede helft kregen beide teams kansen, maar er vielen geen doelpunten meer, waardoor de eindstand op 1-1 bleef steken. Voor ADO Den Haag betekent dit dat de ploeg nog altijd worstelt met het vinden van een winnende vorm. De Witte Leeuwen zullen hun blik richten op de tweede periode, waarin ze hopen de goede vorm van het begin van het seizoen.

VVV-Venlo – Jong PSV (0-2)
Jong PSV heeft vrijdagavond een sterke prestatie geleverd door met 0-2 te winnen van VVV-Venlo. Namens Jong PSV Tai Abed opende de score in de eerste helft. VVV-Venlo probeerde zich terug in de wedstrijd te vechten, maar slaagde er niet in om het net te vinden. In de blessuretijd maakte Tygo Land de 0-2 door een rebound binnen te schieten, waarmee hij de overwinning voor Jong PSV veiligstelde. Door deze zege klimt Jong PSV naar een voorlopige vierde plaats op de ranglijst en lijkt het wat stabiliteit te vinden in een wisselvallig seizoen.

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for FC Den Bosch pakt de koppositie, Helmond Sport verliest voor het eerst

FC Den Bosch – FC Emmen (1-0)FC Den Bosch heeft haar kans op de mogelijke eerste periodetitel sinds 2018, volop in leven gehouden. Na ruim een kwartier opende spits Törles Knöll de score door een penalty hard via de onderkant van de lat binnen te schieten, waarmee hij FC Emmen-doelman Luca Unbehaun kansloos liet. Uiteindelijk […]

Cover Image for Mees Bakker wint e-Boekhouden.nl Speler van de Week-trofee
Mees Bakker wint e-Boekhouden.nl Speler van de Week-trofee

Mees Bakker is de eerste doelman in de Keuken Kampioen Divisie die de e-Boekhouden.nl Speler van de Week-award in de wacht sleept. De keeper kreeg zijn welverdiende prijs donderdagmiddag uitgereikt. De Bossche goalie won de onderlinge strijd van Daryl van Mieghem (ADO Den Haag) & Bilal Ould-Chikh (FC Volendam). (FC Den Bosch-doelman Mees Bakker en […]

Cover Image for Doelpunt van de Week 5: Byron Burgering
Doelpunt van de Week 5: Byron Burgering

Speelronde 5 | Elke week kiezen fans via de website van de Keuken Kampioen Divisie hét Doelpunt van de Week. Het Doelpunt van de Week in Speelronde 5 is gemaakt door Byron Burgering.