FC Volendam & Jong AZ doen goede zaken
Nieuws

FC Volendam – FC Dordrecht (2-0)
FC Volendam lijkt eindelijk op de goede weg te zijn na een overtuigende 2-0 overwinning in eigen huis. Na drie nederlagen en rode kaarten in de eerste drie wedstrijden, heeft Volendam uit de laatste drie duels zeven punten gepakt. FC Dordrecht had de kans om naar elf punten te klimmen en mee te doen om de periodetitel, maar door de nederlaag kunnen ook zij die droom voorlopig vergeten. Het eerste doelpunt viel via een kopbal van Robert Mühren, die tijdens de laatste ontmoeting met Dordrecht nog vier keer scoorde, maar ditmaal genoegen moest nemen met één treffer. Vlak voor rust viel de 2-0, toen een weggewerkte voorzet voor de voeten van Bilal Ould-Chikh belandde, die de bal in één keer uit de lucht plukte en daarmee de eindstand bepaalde.

Jong Ajax – Jong AZ (1-2)
Dinsdagavond waren het de twee beloftenploegen uit Noord-Holland die het tegen elkaar opnamen, Jong AZ wist met een nipte 1-2 overwinning van Jong Ajax te winnen. De beloftenploeg uit Alkmaar had het betere van het spel gedurende de wedstrijd, maar het was Jong Ajax dat net voor rust de leiding nam via een kopbal van Jaydon Banel uit een hoekschop. Nog voor de rust kreeg Jong AZ de kans op de gelijkmaker toen Jong Ajax-verdediger Ahmetcan Kaplan Lequinci Zeefuik neerhaalde in het strafschopgebied, wat leidde tot een penalty én een tweede gele kaart voor Kaplan. Zeefuik miste echter de penalty, waardoor Jong Ajax met een 1-0 voorsprong en tien man de rust in ging. Na rust keerde het tij. Jayden Addai, topscorer van Jong AZ, zorgde eerst voor de gelijkmaker met een voorzet die onverwachts in het doel belandde. Drie minuten later kreeg Jong AZ opnieuw een penalty, Addai faalde niet vanaf de stip, waarmee hij de wedstrijd besliste.

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Mees Bakker wint e-Boekhouden.nl Speler van de Week-trofee
Mees Bakker wint e-Boekhouden.nl Speler van de Week-trofee

Mees Bakker is de eerste doelman in de Keuken Kampioen Divisie die de e-Boekhouden.nl Speler van de Week-award in de wacht sleept. De keeper kreeg zijn welverdiende prijs donderdagmiddag uitgereikt. De Bossche goalie won de onderlinge strijd van Daryl van Mieghem (ADO Den Haag) & Bilal Ould-Chikh (FC Volendam). (FC Den Bosch-doelman Mees Bakker en […]

Cover Image for Doelpunt van de Week 5: Byron Burgering
Doelpunt van de Week 5: Byron Burgering

Speelronde 5 | Elke week kiezen fans via de website van de Keuken Kampioen Divisie hét Doelpunt van de Week. Het Doelpunt van de Week in Speelronde 5 is gemaakt door Byron Burgering.