Roda JC en MVV zoeken naar hun topvorm in hun Limburgse derby
Nieuws

Roda JC en MVV zoeken naar hun topvorm in hun Limburgse derby

Roda JC en MVV hebben allebei aan de vooravond van hun Limburgse derby de absolute topvorm nog niet te pakken met een zeventiende plaats op de ranglijst voor de ploeg uit Kerkrade en een vijftiende voor de Maastrichtenaren. Het belooft dus een ware kelderkraker te worden, waarbij beide ploegen de weg omhoog willen inslaan.

Het duel tussen Roda JC en MVV is van oudsher een heetgebakerd potje, die het vaakst werd gespeeld in de Eredivisie (38 keer). De clubs troffen elkaar sinds de invoering van het betaald voetbal in 1956 58 keer in alle competities, waarbij Roda JC 28 overwinningen boekte, MVV vijftien keer won en het vijftien keer gelijk werd.

Roda JC Kerkrade–MVV Maastricht in alle competities (thuis en uit)
ClubOverwinningenGelijke spelenNederlagen
Roda JC281515
MVV151528

De eerste ontmoeting tussen deze clubs in de Eerste Divisie had plaats in augustus 2014, toen het destijds gedegradeerde Roda JC de regionale rivaal voor eigen publiek met 2-0 versloeg. Hierna zette MVV een ongeslagen reeks neer van vijf onderlinge competitiewedstrijden (W3, G2); de langste dergelijke reeks van de Maastrichtenaren. Ondertussen zijn de Koempels echter al negen wedstrijden zonder nederlaag tegen de Sterrendragers (W6, G3) en wonnen zij zelfs de laatste drie onderlinge ontmoetingen. Voor de derde keer in de geschiedenis kan Roda vier zeges op rij in competitieverband boeken, nadat dit eerder lukte in 1976-1979 en 1995-1998. MVV gaat juist voor de eerste overwinning tegen Roda sinds september 2019 (0-1).

Roda JC Kerkrade–MVV Maastricht in de Eerste Divisie (thuis en uit)
ClubOverwinningenGelijke spelenNederlagen
Roda JC743
MVV347

Roda JC hoopt tegen MVV pas de eerste thuiszege van deze competitie te boeken, want de eerste twee werden niet gewonnen (G1, V1). De club van trainer Bas Sibum (foto) zou, bij het uitblijven van een overwinning, voor het eerst sinds 2021/’22 zonder zege blijven in de eerste drie wedstrijden in het Parkstad Limburg Stadion van een seizoen. MVV put hoop uit die statistiek en hoeft zelfs bij een achterstand niet te wanhopen, want de ploeg van trainer Edwin Hermans pakte van alle deelnemers aan deze Keuken Kampioen Divisie de meeste punten na een achterstand (5).

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Mees Bakker wint e-Boekhouden.nl Speler van de Week-trofee
Mees Bakker wint e-Boekhouden.nl Speler van de Week-trofee

Mees Bakker is de eerste doelman in de Keuken Kampioen Divisie die de e-Boekhouden.nl Speler van de Week-award in de wacht sleept. De keeper kreeg zijn welverdiende prijs donderdagmiddag uitgereikt. De Bossche goalie won de onderlinge strijd van Daryl van Mieghem (ADO Den Haag) & Bilal Ould-Chikh (FC Volendam). (FC Den Bosch-doelman Mees Bakker en […]

Cover Image for Doelpunt van de Week 5: Byron Burgering
Doelpunt van de Week 5: Byron Burgering

Speelronde 5 | Elke week kiezen fans via de website van de Keuken Kampioen Divisie hét Doelpunt van de Week. Het Doelpunt van de Week in Speelronde 5 is gemaakt door Byron Burgering.

Cover Image for Voorbeschouwing speelronde 7
Voorbeschouwing speelronde 7

Met nog drie speelrondes te gaan voor het einde van de eerste periode, neemt de spanning steeds meer toe. Blijft Helmond Sport ongeslagen? Kunnen FC Den Bosch en Excelsior Rotterdam blijven aanhaken in de strijd om de periodetitel? Of komt er toch nog onverwachts een andere kanshebber bij? Helmond Sport – FC Volendam (STAR Channel) […]