Roda JC komt twee keer op achterstand maar zegeviert bij Jong PSV
Nieuws

Roda JC komt twee keer op achterstand maar zegeviert bij Jong PSV

Roda JC heeft maandagavond in extremis afgerekend met Jong PSV. De ploeg van Bas Sibum kwam in Eindhoven twee keer op achterstand, maar na een rode kaart van de Eindhovenaren werd alsnog gewonnen: 2-3.

Het duel had maar weinig tijd nodig om op gang te komen, daar al in minuut twee de ban werd gebroken. Jong PSV was de ploeg die kon juichen, nadat een snel genomen vrije trap via Jevon Simons bij Emir Bars belandde. De Turkse linksbuiten schoof onder doelman Calvin Raatise binnen: 1-0.

Zo’n twintig minuten later kwam Roda langszij. Een schot van Enrique Pena Zauner werd niet goed verwerkt door Niek Schiks, waarna Václav Sejk gemakkelijk de 1-1 kon intikken.

De gelijke stand stond niet lang op het bord. Enkele minuten verder namen de Eindhovenaren opnieuw de leiding, ditmaal dankzij Simons, die in twee pogingen raak schoot: 2-1.

Nog voor het einde van de eerste helft zou de uitploeg opnieuw op gelijke hoogte komen. Een schot vanuit de tweede lijn van Joey Müller vloog fraai binnen: 2-2.

Na de theepauze was vooral Roda op zoek naar een treffer, maar deze werd lange tijd niet gevonden. Mede dankzij een domme rode kaart van CJ Egan-Riley, die binnen drie minuten tweemaal geel pakte, trok de formatie uit Kerkrade alsnog aan het langste eind.

Lennerd Daneels zou zeven minuten voor het einde van de reguliere speeltijd zichzelf tot matchwinner kronen. De Belgische aanvaller legde aan vanaf buiten het strafschopgebied en vond de rechteronderhoek: 2-3.

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for FC Dordrecht imponeert opnieuw; belabberde prestatie Jong Ajax in Helmond
FC Dordrecht imponeert opnieuw; belabberde prestatie Jong Ajax in Helmond

FC Dordrecht heeft vrijdagavond opnieuw weten te imponeren. De ploeg van trainer Michele Santoni was veel beter dan TOP Oss en won uiteindelijk, al was de marge kleiner dan nodig: 3-1. In Velsen-Zuid gaf Telstar, mede door een enorme flater van Ronald Koeman junior en een rode kaart, een 2-0 voorsprong volledig uit handen tegen FC […]

Cover Image for Roda JC lijdt door basisdebutant zeer duur puntenverlies in jacht op promotie
Roda JC lijdt door basisdebutant zeer duur puntenverlies in jacht op promotie

Roda JC Kerkrade heeft extreem duur puntenverlies geleden in de strijd om directe promotie naar de Eredivisie. De Koempels stevenden lange tijd af op een 1-0 zege op De Graafschap, totdat basisdebutant Maas Willemsen vlak voor tijd voor de 1-1 eindstand tekende. Door het gelijkspel krijgt FC Groningen de kans om op één punt van Roda te komen. Roda […]

Cover Image for Voorbeschouwing speelronde 35
Voorbeschouwing speelronde 35

Een cruciaal duel voor koploper Willem II in Maastricht De laatste weken is MVV Maastricht uitstekend in vorm. Met de laatste vier wedstrijden allemaal gewonnen staan de Limburgers nu op plek 8, wat Keuken Kampioen Play-Offs betekent aan het einde van het seizoen. Voor de vertrekkende Maurice Verberne is dit ook zeker het doel. Echter […]