Roda JC komt twee keer op achterstand maar zegeviert bij Jong PSV
Nieuws

Roda JC komt twee keer op achterstand maar zegeviert bij Jong PSV

Roda JC heeft maandagavond in extremis afgerekend met Jong PSV. De ploeg van Bas Sibum kwam in Eindhoven twee keer op achterstand, maar na een rode kaart van de Eindhovenaren werd alsnog gewonnen: 2-3.

Het duel had maar weinig tijd nodig om op gang te komen, daar al in minuut twee de ban werd gebroken. Jong PSV was de ploeg die kon juichen, nadat een snel genomen vrije trap via Jevon Simons bij Emir Bars belandde. De Turkse linksbuiten schoof onder doelman Calvin Raatise binnen: 1-0.

Zo’n twintig minuten later kwam Roda langszij. Een schot van Enrique Pena Zauner werd niet goed verwerkt door Niek Schiks, waarna Václav Sejk gemakkelijk de 1-1 kon intikken.

De gelijke stand stond niet lang op het bord. Enkele minuten verder namen de Eindhovenaren opnieuw de leiding, ditmaal dankzij Simons, die in twee pogingen raak schoot: 2-1.

Nog voor het einde van de eerste helft zou de uitploeg opnieuw op gelijke hoogte komen. Een schot vanuit de tweede lijn van Joey Müller vloog fraai binnen: 2-2.

Na de theepauze was vooral Roda op zoek naar een treffer, maar deze werd lange tijd niet gevonden. Mede dankzij een domme rode kaart van CJ Egan-Riley, die binnen drie minuten tweemaal geel pakte, trok de formatie uit Kerkrade alsnog aan het langste eind.

Lennerd Daneels zou zeven minuten voor het einde van de reguliere speeltijd zichzelf tot matchwinner kronen. De Belgische aanvaller legde aan vanaf buiten het strafschopgebied en vond de rechteronderhoek: 2-3.

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Ontwikkelprogramma voor Technisch Directeuren verder uitgebreid
Ontwikkelprogramma voor Technisch Directeuren verder uitgebreid

Na een succesvol eerste seizoen, is het ontwikkelprogramma van de KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie en CBV voor Technisch Directeuren (TD-en) verder uitgebreid. Zo zijn er nu drie richtingen: een basic programma voor potentiële TD-en, een advanced programma voor de TD met minder dan twee jaar ervaring en een expert programma voor TD-en met meer […]

Cover Image for Oproep aan kabinet: ‘Geen hogere btw. Je belast er heel Nederland mee!’
Oproep aan kabinet: ‘Geen hogere btw. Je belast er heel Nederland mee!’

Vandaag debatteert de Tweede Kamer met het nieuwe kabinet over de regeringsverklaring.Als coalitie vanuit de sport, nieuws, boeken, cultuur, evenementen- en horecabranche doenwe daarom vandaag een dringend beroep op de politieke partijen in de Tweede Kamer en hetkabinet om de verhoging van het btw-tarief van 9% naar 21% te heroverwegen. Economische en maatschappelijke impact is […]

Cover Image for Competitieprogramma Keuken Kampioen Divisie definitief 24/25
Competitieprogramma Keuken Kampioen Divisie definitief 24/25

Het competitieprogramma voor de Keuken Kampioen Divisie voor het seizoen 2024/’25 is definitief. Na de publicatie van het concept is op verzoek van enkele clubs en gemeenten nog een aantal wijzigingen doorgevoerd, met name gericht op de aanvangstijden van de wedstrijden. De Keuken Kampioen Divisie begint op vrijdag 9 augustus om 20.00 uur. Daar staan […]