Statistieken wijzen Excelsior aan als grootste kampioenskandidaat
Nieuws

Statistieken wijzen Excelsior aan als grootste kampioenskandidaat

Op basis van de huidige ranglijst zijn er vrijdag twee toppers: De Graafschap-Helmond Sport en Excelsior-Telstar. Van deze ploegen is het van Excelsior het minst verbazingwekkend dat het tot de top van de competitie behoort. Gezien het spel ontpoppen de Kralingers zich misschien zelfs tot de grootste titelkandidaat van dit seizoen. 

Excelsior begon het seizoen met een verrassende nederlaag tegen TOP Oss, maar heeft inmiddels de vorm gevonden. In de laatste wedstrijd werd er op bezoek bij ADO Den Haag met liefst 0-5 gewonnen. Niet alleen de resultaten zijn goed, maar ook in de onderliggende statistieken tonen de Kralingers zich de meest stabiele ploeg in de Keuken Kampioen Divisie. Alleen Jong Ajax loste meer schoten per wedstrijd (19,5) dan Excelsior (17,3) en qua schoten tegen deed alleen ADO Den Haag (9,0 per duel) het beter dan de ploeg van trainer Ruben den Uil (9,8). Kijkend naar de top-5 in beide categorieën, is Excelsior de enige ploeg die in beide lijsten is te vinden.

Keuken Kampioen Divisie 2024/’25
Keuken Kampioen Divisie 2024’/25
TeamSchoten per duel
TeamSchoten tegen per duel
Jong Ajax19.5
ADO Den Haag9.0
Excelsior17.3
Excelsior9.8
SC Cambuur16.5
Telstar10.0
Jong PSV16.3
VVV-Venlo11.0
FC Den Bosch16.0
De Graafschap11.2

Richie Omorowa (foto) blijkt tot nu de meest opvallende speler bij Excelsior te zijn. De 20-jarige Zweed was in alle vier zijn wedstrijden van dit seizoen trefzeker en blijkt een waardige vervanger van de vertrokken Troy Parrott. Als hij ook nog eens scoort tegen Telstar, wordt de spits pas de tweede speler in de laatste vijftien jaar die in zijn eerste vijf wedstrijden op dit niveau steeds tot scoren is gekomen; na Fred Friday die in 2017 zelfs in zijn eerste zes duels voor Jong AZ een doelpunt maakte.

Excelsior neemt het vrijdag dus thuis op tegen Telstar. Enkele paar weken geleden zouden velen de Rotterdammers in dit duel als favoriet hebben bestempeld. De Witte Leeuwen staan met hun tweede plaats echter hoger op de ranglijst; al moet hierbij worden opgemerkt dat zij een wedstrijd meer hebben gespeeld dan de nummer vier Excelsior. Opvallend genoeg doet Telstar het de laatste jaren erg goed als de club op bezoek gaat bij Excelsior. De Witte Leeuwen hebben de laatste zeven uitduels in Kralingen niet verloren (W3, G4) en wonnen de laatste twee ontmoetingen in het Van Donge & De Roo Stadion.

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Nieuwe datum Jong PSV – Vitesse
Nieuwe datum Jong PSV – Vitesse

De Keuken Kampioen Divisiewedstrijd Jong PSV – Vitesse wordt op verzoek van beide clubs verplaatst van maandag 23 december naar vrijdag 20 december (20.00 uur). Deze wijziging is tot stand gekomen met goedkeuring van het competitiebestuur betaald voetbal. Wedstrijd                    Oude datum                Nieuwe datum Jong PSV – Vitesse      Maa. 23 december        Vrij. 20 december (20.00 uur)

Cover Image for Helmond Sport blijft aan kop, Excelsior & FC Den Bosch in de achtervolging
Helmond Sport blijft aan kop, Excelsior & FC Den Bosch in de achtervolging

Helmond Sport – TOP Oss (1-0)Helmond Sport heeft, na het Brabantse onderonsje met TOP Oss, als enige nog geen wedstrijd verloren. In een wedstrijd die lang op 0-0 leek te eindigen, trok de thuisploeg in blessuretijd toch nog de overwinning over de streep. De verdediging van TOP Oss leek ondoordringbaar, totdat Jonas Scholz in de […]

Cover Image for Samenvatting MVV Maastricht – FC Volendam (13-09-2024)
Samenvatting MVV Maastricht – FC Volendam (13-09-2024)

Samenvatting van de wedstrijd MVV Maastricht – FC Volendam (2-2) van 13 september 2024.