Voorbeschouwing speelronde 11
Nieuws

Voorbeschouwing speelronde 11

Na de aftrap van de tweede periode afgelopen weekend, gaat nu ook de rest van de clubs van start. Vrijdagavond staan alle tien wedstrijden van speelronde 11 op het programma, gevolgd door acht inhaalwedstrijden van speelronde 10 op maandag en dinsdag. Dat betekent volop genieten van Keuken Kampioen Divisie-voetbal.

FC Den Bosch – Vitesse (Vrijdagavond 20:00 op Star Channel)
Na bijna twintig jaar gaat Vitesse weer op bezoek in Den Bosch. Beide teams kwamen destijds uit in de Eredivisie, toen Vitesse met 1-0 de Bosschenaren versloeg. Sinds de degradatie van FC Den Bosch hebben beide partijen elkaar niet meer getroffen. De kersverse periodekampioen verkeert, ondanks twee gelijke spelen, nog steeds in goede vorm. De laatste en enige nederlaag van dit seizoen dateert uit de eerste speelronde (2-0 tegen FC Eindhoven). Vitesse presteert de laatste weken minder. Onder leiding van John van den Brom proberen de Arnhemmers weer op koers te komen. Kan Vitesse het tij keren tegen koploper FC Den Bosch? Of zet FC Den Bosch haar koers richting directe promotie voort?

Helmond Sport – Jong AZ (Vrijdagavond 20:00 op ESPN Watch)
Helmond Sport liet in de vorige speelronde de kans liggen om de eerste periodetitel te pakken. Tegen Jong Ajax kwam het niet verder dan 1-1, terwijl een overwinning voldoende bleek om de titel binnen te halen. Toch kan de ploeg van Kevin Hofland terugkijken op een sterke eerste periode. Met evenveel punten als koploper FC Den Bosch (18) kunnen de Helmonders met vertrouwen de tweede periode ingaan. Jong AZ kende een wisselvallige eerste periode, waarin het in het rechterrijtje eindigde. Zet Helmond Sport direct de jacht in op de tweede periodetitel, of stuiten ze op het onvoorspelbare Jong AZ?

Excelsior Rotterdam – MVV Maastricht (Vrijdagavond 20:00 op ESPN4)
Excelsior leek de favoriet om in de laatste speelronde de periodetitel te winnen. Zij werden echter in Kerkrade van de mat gespeeld (3-0 tegen Roda JC). De Kralingers willen zich in eigen huis herpakken en de focus leggen op directe promotie aan het einde van het seizoen. MVV Maastricht is één van de vier ploegen die al aan de tweede periode is begonnen. Nadat de Sterrendragers een teleurstellende eerste periode afsloten, wisten ze afgelopen zondag provinciegenoot VVV-Venlo met 2-0 te verslaan. Een overwinning op bezoek bij Excelsior zou betekenen dat de Maastrichtenaren hun vorm hebben gevonden en onverwacht weer richting het linkerrijtje kruipen. Herstelt Excelsior zich van de misstap in Kerkrade, of wint MVV Maastricht ook haar tweede wedstrijd van de tweede periode?

ADO Den Haag – Roda JC (Vrijdagavond 20:00 op ESPN 2)
Vrijdagavond ontvangt ADO Den Haag in eigen huis Roda JC. Beide teams komen met vertrouwen uit hun laatste wedstrijd. ADO won met maar liefst 1-5 op bezoek bij TOP Oss en Roda JC versloeg Excelsior Rotterdam overtuigend met 3-0. De Hagenezen zullen nog niet tevreden zijn over hun eerste periode. Met slechts twee overwinningen hopen ze op een betere tweede periode. Roda JC begon de eerste periode ook matig, maar is inmiddels vijf wedstrijden ongeslagen (drie overwinningen, twee puntendeling). Die lijn zullen de Koempels in de tweede periode willen voortzetten. Lukt het Roda JC om deze reeks en hun goede vorm door te trekken in Den Haag, of houden de Hagenezen de punten in eigen huis?

Speelronde 11:
FC Den Bosch – Vitesse (Star Channel)
ADO Den Haag – Roda JC (ESPN 2)
SC Cambuur – FC Volendam (ESPN 3)
Excelsior Rotterdam – MVV Maastricht (ESPN 4)
De Graafschap – Jong PSV (ESPN Watch)
FC Eindhoven – FC Emmen (ESPN Watch)
Jong Ajax – Jong Utrecht (ESPN Watch)
Jong AZ – Helmond Sport (ESPN Watch)
TOP Oss – SC Telstar (ESPN Watch)
VVV-Venlo – FC Dordrecht (ESPN Watch)

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Geen doelman stopt zo veel ballen dan Justin Treichel van Roda JC
Geen doelman stopt zo veel ballen dan Justin Treichel van Roda JC

Roda JC heeft de vorm van de vorige jaargang teruggevonden, nadat het nog moeizaam was begonnen aan het seizoen. In de laatste vijf competitiewedstrijden bleven de Limburgers immers ongeslagen (3 zeges, 2 gelijke spelen) en dat is vooral te danken aan de sterke verdediging, want in de laatste vier ontmoetingen incasseerden zij geen enkele tegentreffer. […]

Cover Image for Voorbeschouwing speelronde 11
Voorbeschouwing speelronde 11

Na de aftrap van de tweede periode afgelopen weekend, gaat nu ook de rest van de clubs van start. Vrijdagavond staan alle tien wedstrijden van speelronde 11 op het programma, gevolgd door acht inhaalwedstrijden van speelronde 10 op maandag en dinsdag. Dat betekent volop genieten van Keuken Kampioen Divisie-voetbal. FC Den Bosch – Vitesse (Vrijdagavond […]

Cover Image for Een ijzersterke verdediging zorgt voor een tevreden gevoel bij FC Eindhoven
Een ijzersterke verdediging zorgt voor een tevreden gevoel bij FC Eindhoven

Dankzij een ijzersterke verdediging kan het FC Eindhoven van trainer Maurice Verberne met een tevreden gevoel beginnen aan de tweede periode. In de eerste eindigde de ploeg uit de Lichtstad immers op een respectabele vijfde plaats met slechts drie punten minder dan FC Den Bosch; de periodekampioen. Het doel schoon houden is momenteel het handelsmerk […]