Voorbeschouwing speelronde 5
Nieuws

Voorbeschouwing speelronde 5

Aankomend weekend staat er vanwege de interlandperiode een wat uitgedunde speelronde op het programma. Er staan twee wedstrijden op het programma: De Graafschap – FC Eindhoven & Telstar – MVV Maastricht.

De Graafschap – FC Eindhoven (ESPN)
Na de overtuigende 1-4 overwinning op Roda JC van vorige week keert De Graafschap vol vertrouwen terug naar De Vijverberg. FC Eindhoven daarentegen bleef steken op een gelijkspel in de uitwedstrijd tegen Vitesse (1-1). Ook zaten beide teams niet stil tijdens de laatste dagen van de transfermarkt. Afgelopen week versterkte De Graafschap zich met flankspeler Arjen van der Heide, terwijl FC Eindhoven de 19-jarige verdediger Matteo Vandendaele aan de selectie toevoegde. 

Een speler om in de gaten te houden bij de thuisploeg is vleugelaanvaller Ibrahim El Kadiri van De Graafschap. Na zijn sterke optreden tegen Roda JC werd hij niet alleen uitgeroepen tot e-Boekhouden.nl Speler van de Week, maar werd zijn treffer ook uitgeroepen tot Doelpunt van de Week. Aan Brabantse zijde is Boris van Schuppen de man in vorm. De middenvelder staat al op drie goals en één assist in vier wedstrijden en is dus sterk aan het nieuwe seizoen begonnen. Alle reden dus om vrijdagavond te gaan kijken naar deze veelbelovende kraker. 

Telstar – MVV Maastricht (ESPN)
Na het spannende maar doelpuntloze gelijkspel tegen Jong AZ staat Telstar voor de tweede thuiswedstrijd op rij. Deze keer ontvangen de Witte Leeuwen MVV Maastricht. De ploeg van trainer Edwin Hermans boekte vorige week een late overwinning in Stadion De Geusselt, waar Luca Foubert in de 90ste minuut de winnende 3-2 scoorde tegen Jong PSV. 

Bij Telstar was er deze week ook flink wat transfernieuws. Cain Seedorf vertrok naar Roda JC, maar  Zakaria Eddahchouri die veel interesse genoot van binnenlandse en buitenlandse clubs is in Velsen-Zuid gebleven. De spits van Telstar scoorde al drie keer tot dusver en lijkt voorlopig niet te stoppen. 

Speelronde 5:
De Graafschap – FC Eindhoven
Telstar – MVV Maastricht

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Samenvatting MVV Maastricht – FC Volendam (13-09-2024)
Samenvatting MVV Maastricht – FC Volendam (13-09-2024)

Samenvatting van de wedstrijd MVV Maastricht – FC Volendam (2-2) van 13 september 2024.

Cover Image for Samenvatting FC Den Bosch – ADO Den Haag (13-09-2024)
Samenvatting FC Den Bosch – ADO Den Haag (13-09-2024)

Samenvatting van de wedstrijd FC Den Bosch – ADO Den Haag (2-0) van 13 september 2024.

Cover Image for Samenvatting VVV-Venlo – Jong FC Utrecht (13-09-2024)
Samenvatting VVV-Venlo – Jong FC Utrecht (13-09-2024)

Samenvatting van de wedstrijd VVV-Venlo – Jong FC Utrecht (3-2) van 13 september 2024.