Voorbeschouwing speelronde 6
Nieuws

Voorbeschouwing speelronde 6

Aankomende vrijdag is er weer een ouderwetse Keuken Kampioen Divisie-avond met tien wedstrijden! Zo ontvangt de nieuwe koploper De Graafschap het ongeslagen Helmond Sport. In Rotterdam neemt nummer vier Excelsior het op tegen nummer twee Telstar én Vitesse staat voor het eerst dit seizoen tegen een beloftenploeg. Kortom genoeg reden om je vrijdagavond vrij te houden.

De Graafschap – Helmond Sport (STAR Channel)
Na de overtuigende 2-0 overwinning op eigen terrein ontvangen de Superboeren deze week Helmond Sport. Vanwege de interlandperiode kwam Helmond Sport afgelopen weekend niet in actie wedstrijd, waardoor zij zakten naar de derde plaats. De Graafschap profiteerde daar optimaal van en klom naar de koppositie. Desondanks is Helmond Sport de enige ploeg in de Keuken Kampioen Divisie die nog geen wedstrijd heeft verloren.

Één speler om extra in de gaten te houden is Sam Bisselink, de rechtsbuiten die op 2 september de overstap maakte van De Graafschap naar het Brabantse Helmond. Bij de thuisploeg zal er op dit moment gekeken worden naar de man in vorm: Tristan van Gilst. Halverwege de eerste periode kunnen beide teams een flinke tik uitdelen aan hun directe concurrent.

Excelsior – Telstar (ESPN 3)
Excelsior kwam afgelopen weekend niet in actie en zag daardoor zowel De Graafschap als Telstar voorbijgaan op de ranglijst. Telstar imponeerde met een overtuigende 4-0 overwinning op MVV en is sterk begonnen aan het nieuwe Keuken Kampioen Divisie-seizoen. De ploeg uit Velsen-Zuid aast op haar eerste periodetitel sinds 2009 en staat met tien punten gedeeld aan kop. Excelsior, dat het seizoen begon met een nederlaag tegen TOP Oss, heeft sindsdien een opmars ingezet. Na de eerste speelronde verloor het geen duel meer en staat het nu op zeven punten.

Deze wedstrijd wordt een spannende strijd, niet alleen om de koppositie, maar ook tussen de topscorers van de Keuken Kampioen Divisie. Excelsior-spits Richie Omorowa wist dit seizoen al vier keer het net te vinden en verkeert in uitstekende vorm. Aan de andere kant trof Zakaria Eddahchouri ook vier keer doel. Dankzij deze twee productieve spitsen is de kans groot dat Excelsior – Telstar een waar spektakelstuk zal worden.

FC Den Bosch – ADO Den Haag (ESPN 2)
De huidige nummer vijf van de competitie, FC Den Bosch, doet met zeven punten nog altijd mee om de periodetitel. Sinds het verlies tegen FC Eindhoven (2-0) in de eerste speelronde heeft het team geen wedstrijd meer verloren. Na een weekend zonder competitievoetbal ontvangen De blauwwitte draken het wisselvallige ADO Den Haag. De Hagenezen bezetten momenteel de dertiende plek met slechts vijf punten. Ook zij speelden afgelopen week geen competitiewedstrijd, maar wonnen wel een oefenwedstrijd tegen Almere City met 2-1, dankzij twee doelpunten van deadline day-aanwinst Elias Mohammed.

Mohammed was niet de enige speler die zich op de laatste dag van de transfermarkt bij ADO Den Haag voegde. Ook de 27-jarige centrale verdediger Diogo Tomas versterkte de selectie. Bij FC Den Bosch vertrouwen ze op de selectie die er nu staat. Trainer Kalezic hoopt met deze versterkingen de weg omhoog te vinden, terwijl FC Den Bosch zich wil blijven mengen in de strijd om de periodetitel. Met beide teams die iets te bewijzen hebben, belooft dit een spannende confrontatie te worden.

Jong AZ – Vitesse (ESPN Watch)
Voor Vitesse betekent de ontmoeting met Jong AZ de eerste keer dat ze tegenover een beloftenteam staan. Waar de Arnhemmers al jaren de weg naar Alkmaar afleggen, kunnen ze nu ongeveer twintig kilometer eerder stoppen bij het trainingscomplex in Wijdewormer. Vitesse kan direct beschikken over hun deadline day-aankopen: Giovanni Büttner, die zijn neef Alexander Büttner volgt naar Vitesse, doelman Mikki van Sas (gehuurd van Feyenoord) & buitenspeler Theodosis Macheras (gehuurd van AEK Athene).

Vitesse gaat op bezoek bij de best presterende beloftenploeg in de Keuken Kampioen Divisie. Jong AZ staat, dankzij overwinningen tegen Roda JC en FC Dordrecht, namelijk op zeven punten en doet nog volop mee in de strijd om de periodetitel. De vraag is echter Jayden Addai zal aansluiten. De snelle buitenspeler, die al verantwoordelijk is voor drie goals en drie assists dit seizoen, zou vanwege zijn waarde ook kunnen worden ingezet bij het eerste elftal van AZ. Vitesse hoopt met hun nieuwe aanwinsten een selectie te hebben die kan klimmen op de ranglijst en hun seizoen een positieve draai kan geven. Het belooft een interessante confrontatie te worden tussen de ambitieuze Arnhemmers en het talentvolle Jong AZ.

Speelronde 6:
FC Emmen – Roda JC
De Graafschap – Helmond Sport
FC Eindhoven – FC Dordrecht
SC Cambuur – Jong Ajax
Jong AZ – Vitesse
FC Den Bosch – ADO Den Haag
TOP Oss – Jong PSV
VVV-Venlo – Jong Utrecht
MVV Maastricht – FC Volendam
Excelsior – Telstar 

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Nieuwe datum Jong PSV – Vitesse
Nieuwe datum Jong PSV – Vitesse

De Keuken Kampioen Divisiewedstrijd Jong PSV – Vitesse wordt op verzoek van beide clubs verplaatst van maandag 23 december naar vrijdag 20 december (20.00 uur). Deze wijziging is tot stand gekomen met goedkeuring van het competitiebestuur betaald voetbal. Wedstrijd                    Oude datum                Nieuwe datum Jong PSV – Vitesse      Maa. 23 december        Vrij. 20 december (20.00 uur)

Cover Image for Helmond Sport blijft aan kop, Excelsior & FC Den Bosch in de achtervolging
Helmond Sport blijft aan kop, Excelsior & FC Den Bosch in de achtervolging

Helmond Sport – TOP Oss (1-0)Helmond Sport heeft, na het Brabantse onderonsje met TOP Oss, als enige nog geen wedstrijd verloren. In een wedstrijd die lang op 0-0 leek te eindigen, trok de thuisploeg in blessuretijd toch nog de overwinning over de streep. De verdediging van TOP Oss leek ondoordringbaar, totdat Jonas Scholz in de […]

Cover Image for Samenvatting MVV Maastricht – FC Volendam (13-09-2024)
Samenvatting MVV Maastricht – FC Volendam (13-09-2024)

Samenvatting van de wedstrijd MVV Maastricht – FC Volendam (2-2) van 13 september 2024.