Helmond Sport blijft aan kop, Excelsior & FC Den Bosch in de achtervolging
Nieuws

Helmond Sport blijft aan kop, Excelsior & FC Den Bosch in de achtervolging

Helmond Sport – TOP Oss (1-0)
Helmond Sport heeft, na het Brabantse onderonsje met TOP Oss, als enige nog geen wedstrijd verloren. In een wedstrijd die lang op 0-0 leek te eindigen, trok de thuisploeg in blessuretijd toch nog de overwinning over de streep. De verdediging van TOP Oss leek ondoordringbaar, totdat Jonas Scholz in de blessuretijd een vuurpijl richting de zestien van de bezoekers schoot. Dario Šits was de enige die de bal kon controleren en zette vlak voor tijd zijn ploeg op voorsprong. Met nog drie wedstrijden te gaan in de periode, kan Helmond Sport zomaar haar eerste periodetitel sinds 2012 pakken.

FC Emmen – Vitesse (3-3)
De wedstrijd tussen FC Emmen en Vitesse was een waar doelpuntenfestijn, maar kende uiteindelijk geen winnaar: 3-3. Fridolin Wagner opende de score met een kopbal voor de thuisploeg, gevolgd door de gelijkmaker van Miliano Jonathans, die eveneens raak kopte voor Vitesse. In de tweede helft zette Kélian Nsona Emmen weer op voorsprong, waarna Marcus Steffen de stand opnieuw gelijk trok. Franck Evina schoot twintig minuten voor tijd de 3-2 binnen. Toch wist de ploeg van John van den Brom in de slotfase nog een punt te redden, toen Giovanni Büttner met een lage schuiver de eindstand op 3-3 bepaalde.

Excelsior – VVV-Venlo (4-0)
Excelsior heeft gisteren korte metten gemaakt met VVV-Venlo en de bezoekers in eigen huis overklast. Al na zes minuten stond de 1-0 op het scorebord dankzij Jacky Donkor, die een voorzet eenvoudig binnengleed. Clubtopscorer Richie Omorowa kopte niet veel later de 2-0 binnen na een fantastische inworp van Ilias Bronkhorst. Tot overmaat van ramp voor de bezoekers veroorzaakte Rick Ketting ook nog een strafschop, die eenvoudig werd benut voor diezelfde Omorowa. VVV kon hier weinig tegenoverstellen en kort voor het eindsignaal kwam ook welverdiende 4-0 op het scorebord. José de Almeida Reis volleerde een voorzet van dichtbij binnen. Met deze overtuigende overwinning doet Excelsior volop mee in de strijd om de eerste periodetitel.

SC Cambuur – Roda JC (0-0)
SC Cambuur heeft nog altijd niet haar eerste thuisoverwinning van het seizoen weten te boeken. De wedstrijd tegen Roda JC eindigde zonder doelpunten, ondanks dat beide teams de punten goed konden gebruiken. Al vroeg in de wedstrijd kreeg Cambuur een uitgelezen kans om op voorsprong te komen via een penalty, maar doelman Justin Treichel hield de score op 0-0 met een knappe redding. Een kwartier voor tijd raakte Cain Seedorf nog de paal voor Roda JC. Hoewel er dus genoeg te beleven was, kwamen beide teams niet tot scoren.

Jong FC Utrecht – FC Den Bosch (0-3)
FC Den Bosch heeft maandagavond eenvoudig gewonnen van hekkensluiter Jong FC Utrecht. Al binnen het kwartier was het al raak via een kopbal van Danzell Gravenberch. De score werd na een half uur verdubbeld door een ongelukkig eigen doelpunt van Wessel Kooy, die bij een poging om een pass te onderscheppen de bal via zijn voet in eigen doel werkte. Byron Burgering besliste de wedstrijd door de bal schitterend achter keeper Tom de Graaff te krullen.

Jong PSV – ADO Den Haag (2-2)
ADO Den Haag heeft wederom geen overwinning kunnen behalen en bleef steken op een 2-2 gelijkspel tegen de beloften van PSV. Na zes wedstrijden heeft ADO Den Haag slechts één overwinning op zak en lijkt nog niet in goede vorm te verkeren. Jong PSV nam in de 23e minuut de leiding toen Emir Bars scherp reageerde op een rebound en de bal binnen kopte voor de 1-0. ADO Den Haag kwam langszij via Finn de Bruin, die de bal na een dribbel om de keeper al vallend binnentikte. Daryl van Mieghem bracht ADO Den Haag na het uur voor het eerst op voorsprong met een schitterend schot. Ondanks de voorsprong, bleef de winst uit, want vlak voor het eindsignaal scoorde Sven van der Plas de gelijkmaker. De verdediging van ADO Den Haag was niet scherp, waardoor de centrale verdediger uit Eindhoven vlak voor het eind van de wedstrijd de eindstand op het scorebord zette: 2-2.

De duels tussen Telstar – MVV (4-0) & De Graafschap – FC Eindhoven (2-0) werden eerder al gespeeld.

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Voorbeschouwing speelronde 7
Voorbeschouwing speelronde 7

Met nog drie speelrondes te gaan voor het einde van de eerste periode, neemt de spanning steeds meer toe. Blijft Helmond Sport ongeslagen? Kunnen FC Den Bosch en Excelsior Rotterdam blijven aanhaken in de strijd om de periodetitel? Of komt er toch nog onverwachts een andere kanshebber bij? Helmond Sport – FC Volendam (STAR Channel) […]

Cover Image for Roda JC en MVV zoeken naar hun topvorm in hun Limburgse derby
Roda JC en MVV zoeken naar hun topvorm in hun Limburgse derby

Roda JC en MVV hebben allebei aan de vooravond van hun Limburgse derby de absolute topvorm nog niet te pakken met een zeventiende plaats op de ranglijst voor de ploeg uit Kerkrade en een vijftiende voor de Maastrichtenaren. Het belooft dus een ware kelderkraker te worden, waarbij beide ploegen de weg omhoog willen inslaan. Het […]

Cover Image for Vitesse lijkt in sportief opzicht zijn zaakjes op orde te hebben
Vitesse lijkt in sportief opzicht zijn zaakjes op orde te hebben

Vitesse lijkt in sportief opzicht zijn zaakjes op orde te hebben. Na een valse seizoenstart tegen Telstar (2-3 nederlaag), is de ploeg uit Arnhem ongeslagen in de laatste vijf duels in de Keuken Kampioen Divisie (W2, G3) en met De Graafschap en Excelsior één van de slechts drie clubs die in elk van hun competitiewedstrijden […]