Roda JC beschikt over onverzettelijkheid en een uitstekende conditie
Nieuws

Roda JC beschikt over onverzettelijkheid en een uitstekende conditie

Roda JC mag sinds twee weken ze de koppositie kwijt zijn, de club presteert nog altijd uitstekend in de Keuken Kampioen Divisie. Zou het seizoen nu worden beëindigd, promoveerden de Limburgers. En hoewel de Koempels de laatste weken misschien op meer hadden gehoopt: de statistieken onderstrepen nog altijd hun kracht.

Hoewel we december betreden, heeft Roda JC dit seizoen pas twee keer in competitieverband verloren. Dat is op zich al een knappe prestatie. Natuurlijk is trainer Bas Sibum (foto) over de laatste weken niet helemaal tevreden, want er werd meer gelijkgespeeld dan hem lief is. Vijf van de laatste negen competitieduels eindigden immers in een remise, terwijl er buitenshuis zelfs al vier keer op rij gelijk werd gespeeld. Dat zijn misschien minder driepunters dan de club had gewild, maar toch kan ze bogen op een aantal statistieken die aantonen hoe lastig het voor tegenstanders blijft om de ploeg te verslaan.

Te beginnen met het lage aantal tegentreffers. Roda JC heeft de minst gepasseerde defensie (10 goals in 16 duels) en kreeg dit seizoen nog geen enkele keer meer dan één doelpunt tegen in een competitieduel. Zeker dat laatste is iets om trots op te zijn. Slechts één keer in de clubhistorie speelden de Koempels meer opeenvolgende wedstrijden waarin het maximaal één tegentreffer kreeg (19 in 1972/’73).

Dat combineert Roda met een andere knappe statistiek. De ploeg van Bas Sibum verloor als enige in de Keuken Kampioen Divisie nog geen punt na op voorsprong te hebben gestaan. Komen de Limburgers dus een doelpunt voor, dan trekken ze de overwinning over de streep. Ter vergelijking: MVV verloor dit seizoen de meeste punten na een voorsprong (17), terwijl de komende tegenstander FC Dordrecht al tien punten weggaf na op voorsprong te hebben gestaan. Bij die clubs zal met jaloezie worden gekeken naar de onverzettelijkheid van de Limburgers. 

Tot slot: geen ploeg scoorde dit seizoen zo vaak in het laatste kwartier als Roda JC (10 keer). Vier van die doelpunten vielen zelfs in de blessuretijd van de tweede helft, wat eveneens het gedeeld hoogste aantal is in deze competitie (Telstar ook 4). Behalve over een gezonde dosis onverzettelijkheid, lijken de mannen van Sibum dus ook te beschikken over een uitstekende conditie.

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Handtekeningenmiddag: Een onvergetelijke ervaring voor jonge supporters
Handtekeningenmiddag: Een onvergetelijke ervaring voor jonge supporters

Enthousiasme, opwinding en veel lachende gezichten in Euroborg op woensdagmiddag 14 februari. De jaarlijkse handtekeningenmiddag georganiseerd door de Junior Club stond op het programma. Maar liefst 120 jonge supporters kregen de unieke kans om hun FC-helden van dichtbij te ontmoeten, handtekeningen te scoren en een praatje te maken met spelers en trainers van FC Groningen. […]

Cover Image for Voorbeschouwing speelronde 27
Voorbeschouwing speelronde 27

Volgende kraker voor koploper Willem II Komende speelronde staat de volgende kraker voor Willem II op het programma. Nadat in twee achtereenvolgende speelronden De Graafschap (0-2) en ADO Den Haag (2-1) werden verslagen, krijgt de koploper opnieuw een directe concurrent op bezoek in de vorm van Roda JC. De Tilburgers willen opnieuw een klap uitdelen […]

Cover Image for Op basis van de historie lijkt FC Dordrecht een kandidaat voor promotie
Op basis van de historie lijkt FC Dordrecht een kandidaat voor promotie

Dé revelatie van dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie is zonder enige twijfel FC Dordrecht. De Schapenkoppen draaien stabiel mee in de subtop en lijken zich op te maken voor deelname aan de play-off om promotie / degradatie. Kijkend naar de geschiedenis, zit er zelfs een stap naar het hoogste niveau in, want in […]