Roda JC beschikt over onverzettelijkheid en een uitstekende conditie
Nieuws

Roda JC beschikt over onverzettelijkheid en een uitstekende conditie

Roda JC mag sinds twee weken ze de koppositie kwijt zijn, de club presteert nog altijd uitstekend in de Keuken Kampioen Divisie. Zou het seizoen nu worden beëindigd, promoveerden de Limburgers. En hoewel de Koempels de laatste weken misschien op meer hadden gehoopt: de statistieken onderstrepen nog altijd hun kracht.

Hoewel we december betreden, heeft Roda JC dit seizoen pas twee keer in competitieverband verloren. Dat is op zich al een knappe prestatie. Natuurlijk is trainer Bas Sibum (foto) over de laatste weken niet helemaal tevreden, want er werd meer gelijkgespeeld dan hem lief is. Vijf van de laatste negen competitieduels eindigden immers in een remise, terwijl er buitenshuis zelfs al vier keer op rij gelijk werd gespeeld. Dat zijn misschien minder driepunters dan de club had gewild, maar toch kan ze bogen op een aantal statistieken die aantonen hoe lastig het voor tegenstanders blijft om de ploeg te verslaan.

Te beginnen met het lage aantal tegentreffers. Roda JC heeft de minst gepasseerde defensie (10 goals in 16 duels) en kreeg dit seizoen nog geen enkele keer meer dan één doelpunt tegen in een competitieduel. Zeker dat laatste is iets om trots op te zijn. Slechts één keer in de clubhistorie speelden de Koempels meer opeenvolgende wedstrijden waarin het maximaal één tegentreffer kreeg (19 in 1972/’73).

Dat combineert Roda met een andere knappe statistiek. De ploeg van Bas Sibum verloor als enige in de Keuken Kampioen Divisie nog geen punt na op voorsprong te hebben gestaan. Komen de Limburgers dus een doelpunt voor, dan trekken ze de overwinning over de streep. Ter vergelijking: MVV verloor dit seizoen de meeste punten na een voorsprong (17), terwijl de komende tegenstander FC Dordrecht al tien punten weggaf na op voorsprong te hebben gestaan. Bij die clubs zal met jaloezie worden gekeken naar de onverzettelijkheid van de Limburgers. 

Tot slot: geen ploeg scoorde dit seizoen zo vaak in het laatste kwartier als Roda JC (10 keer). Vier van die doelpunten vielen zelfs in de blessuretijd van de tweede helft, wat eveneens het gedeeld hoogste aantal is in deze competitie (Telstar ook 4). Behalve over een gezonde dosis onverzettelijkheid, lijken de mannen van Sibum dus ook te beschikken over een uitstekende conditie.

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Ontwikkelprogramma voor Technisch Directeuren verder uitgebreid
Ontwikkelprogramma voor Technisch Directeuren verder uitgebreid

Na een succesvol eerste seizoen, is het ontwikkelprogramma van de KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie en CBV voor Technisch Directeuren (TD-en) verder uitgebreid. Zo zijn er nu drie richtingen: een basic programma voor potentiële TD-en, een advanced programma voor de TD met minder dan twee jaar ervaring en een expert programma voor TD-en met meer […]

Cover Image for Oproep aan kabinet: ‘Geen hogere btw. Je belast er heel Nederland mee!’
Oproep aan kabinet: ‘Geen hogere btw. Je belast er heel Nederland mee!’

Vandaag debatteert de Tweede Kamer met het nieuwe kabinet over de regeringsverklaring.Als coalitie vanuit de sport, nieuws, boeken, cultuur, evenementen- en horecabranche doenwe daarom vandaag een dringend beroep op de politieke partijen in de Tweede Kamer en hetkabinet om de verhoging van het btw-tarief van 9% naar 21% te heroverwegen. Economische en maatschappelijke impact is […]

Cover Image for Competitieprogramma Keuken Kampioen Divisie definitief 24/25
Competitieprogramma Keuken Kampioen Divisie definitief 24/25

Het competitieprogramma voor de Keuken Kampioen Divisie voor het seizoen 2024/’25 is definitief. Na de publicatie van het concept is op verzoek van enkele clubs en gemeenten nog een aantal wijzigingen doorgevoerd, met name gericht op de aanvangstijden van de wedstrijden. De Keuken Kampioen Divisie begint op vrijdag 9 augustus om 20.00 uur. Daar staan […]