Voorbeschouwing speelronde 7
Nieuws

Voorbeschouwing speelronde 7

Met nog drie speelrondes te gaan voor het einde van de eerste periode, neemt de spanning steeds meer toe. Blijft Helmond Sport ongeslagen? Kunnen FC Den Bosch en Excelsior Rotterdam blijven aanhaken in de strijd om de periodetitel? Of komt er toch nog onverwachts een andere kanshebber bij?

Helmond Sport – FC Volendam (STAR Channel)

De koploper van de competitie ontvangt aankomende vrijdag Het andere oranje. Helmond Sport won afgelopen maandag in blessuretijd van TOP Oss (1-0) en blijft dankzij de overwinning het enige team in de Keuken Kampioen Divisie dat nog geen nederlaag heeft geleden. De Kattenmeppers beginnen steeds meer te geloven in de periodetitel. FC Volendam rekende dinsdag in eigen huis af met FC Dordrecht (2-0) en lijkt na de slechte seizoenstart nu dan toch de weg naar boven te hebben gevonden. Nadat het seizoen begon met drie nederlagen, heeft Volendam de afgelopen drie speelrondes niet verloren. Het vertrouwen in Volendam is helemaal terug.

Helmond Sport zal vooral Bilal Ould-Chikh in de gaten moeten houden. De middenvelder van FC Volendam speelde dinsdag een ijzersterke wedstrijd en bekroonde dat met een doelpunt. Nu hij weer helemaal fit is, is de kans groot dat hij een van de smaakmakers van het seizoen wordt. Bij Helmond Sport is het lastig te voorspellen wie het verschil zal maken. Het team presteert tot nu toe als eenheid sterk, waarbij telkens een andere speler de doorslag geeft.

FC Dordrecht – Excelsior (ESPN 3)

Nummer twee Excelsior hoopt vrijdag Helmond Sport voorbij te gaan, maar moet daarvoor eerst in het M-Scores Stadion afrekenen met FC Dordrecht. Excelsior is na de nederlaag in speelronde 1 (3-1 tegen TOP Oss) ongeslagen en staat nog maar één punt achter de koploper. Bovendien heeft de Rotterdamse ploeg een beter doelsaldo dan Helmond Sport, wat betekent dat Helmond Sport zich geen puntenverlies kan permitteren. FC Dordrecht kent tot nu toe een wisselvallig seizoen. Afgelopen dinsdag verloor het met 2-0 van FC Volendam, waardoor de ploeg momenteel plaats moet nemen in het rechterrijtje. Een overwinning is broodnodig, maar Excelsior zal het de thuisspelende ploeg niet makkelijk maken.

Een van de redenen waarom het doelsaldo van Excelsior zo indrukwekkend is, ligt onder andere bij topscorer Richie Omorowa. De Zweedse spits kwam vorig seizoen al over van Brommapojkarna, maar moest het in de Eredivisie vooral doen met invalbeurten. In de Keuken Kampioen Divisie krijgt hij wél de kans om te schitteren, met zes doelpunten in zes wedstrijden als resultaat. Dit is net zo veel als het hele team van FC Dordrecht bij elkaar heeft gescoord. De Schapenkoppen hebben moeite het net te vinden dit seizoen, maar wellicht dat daar vrijdag verandering in komt.

FC Den Bosch – FC Emmen (ESPN 4)

Vrijdagavond ontvangt FC Den Bosch FC Emmen. Net als Excelsior staat FC Den Bosch slechts één punt achter op de koploper, met een beter doelsaldo. De hoop op de eerste periodetitel sinds 2018 wordt daardoor steeds groter. FC Emmen beleeft tot dusver een wisselvallige start van het seizoen. In de afgelopen drie wedstrijden wist de ploeg nipt te winnen van hekkensluiter Jong Utrecht, verloor het van een zoekend Roda JC (1-3), en speelde het 3-3 gelijk tegen Vitesse, waarbij ze drie keer de voorsprong uit handen gaven. De vorm is nog niet optimaal, maar tegen FC Den Bosch hopen ze het tij te keren.

Bij FC Den Bosch is Byron Burgering de speler om in de gaten te houden. Met drie goals en drie assists is hij dit seizoen meerdere keren van grote waarde geweest voor de Blue White Dragons. Aan de kant van FC Emmen is Pascal Mulder de opvallende speler. Hij heeft de meeste succesvolle passes van dit seizoen op zijn naam staan: maar liefst 437. De centrale verdediger blijkt lastig onder druk te zetten, wat een interessante uitdaging vormt voor FC Den Bosch.

Roda JC – MVV Maastricht (ESPN)

Zaterdag om 16:30 uur staat de Zuid-Limburgse Derby tussen Roda JC en MVV Maastricht op het programma. In deze altijd beladen wedstrijd zullen beide teams snakken naar een overwinning. Roda JC staat op een teleurstellende achttiende plaats en is met slechts één overwinning uit zes wedstrijden dramatisch aan het seizoen begonnen. MVV Maastricht had misschien niet zulke hoge verwachtingen als Roda JC, maar met zes punten uit zes wedstrijden zullen ook de Sterrendragers niet tevreden zijn met hun seizoenstart.

Roda JC hoopt vooral op een goede wedstrijd van Thibo Baeten. De centrumspits heeft er al drie in liggen voor Roda JC en is één van de lichtpuntjes aan het begin van het seizoen. Ook deze wedstrijd zal Baeten proberen het net te vinden, al wordt dat waarschijnlijk geen gemakkelijke opgave. MVV-doelman Romain Matthys heeft dit seizoen al 32 reddingen verricht, meer dan welke keeper dan ook in de Keuken Kampioen Divisie. Een makkelijk scorende spits tegenover een sterke keeper, en twee teams die naar hun vorm zoeken en vol voor de overwinning zullen gaan. Het belooft een ware voetbalspektakel te gaan worden in Kerkrade.

Speelschema speelronde 7:
VVV-Venlo – Jong PSV
ADO Den Haag – Telstar
Helmond Sport – FC Volendam
FC Dordrecht – Excelsior
FC Den Bosch – FC Emmen
Roda JC – MVV Maastricht
Vitesse – Jong Ajax
TOP Oss – FC Eindhoven
Jong FC Utrecht – SC Cambuur
Jong AZ – De Graafschap

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Mees Bakker wint e-Boekhouden.nl Speler van de Week-trofee
Mees Bakker wint e-Boekhouden.nl Speler van de Week-trofee

Mees Bakker is de eerste doelman in de Keuken Kampioen Divisie die de e-Boekhouden.nl Speler van de Week-award in de wacht sleept. De keeper kreeg zijn welverdiende prijs donderdagmiddag uitgereikt. De Bossche goalie won de onderlinge strijd van Daryl van Mieghem (ADO Den Haag) & Bilal Ould-Chikh (FC Volendam). (FC Den Bosch-doelman Mees Bakker en […]

Cover Image for Doelpunt van de Week 5: Byron Burgering
Doelpunt van de Week 5: Byron Burgering

Speelronde 5 | Elke week kiezen fans via de website van de Keuken Kampioen Divisie hét Doelpunt van de Week. Het Doelpunt van de Week in Speelronde 5 is gemaakt door Byron Burgering.

Cover Image for Voorbeschouwing speelronde 7
Voorbeschouwing speelronde 7

Met nog drie speelrondes te gaan voor het einde van de eerste periode, neemt de spanning steeds meer toe. Blijft Helmond Sport ongeslagen? Kunnen FC Den Bosch en Excelsior Rotterdam blijven aanhaken in de strijd om de periodetitel? Of komt er toch nog onverwachts een andere kanshebber bij? Helmond Sport – FC Volendam (STAR Channel) […]