Willem II verstevigt koppositie, MVV verslaat FC Den Bosch
Nieuws

Willem II heeft zaterdagavond geen fout gemaakt in speelronde 31 van de Keuken Kampioen Divisie. In eigen huis waren de Tilburgers met 2-0 te sterk voor VVV-Venlo. Wel zag Willem II zowel Ringo Meerveld als Matthias Verreth geblesseerd uitvallen. Tegelijkertijd wisten ook SC Cambuur en MVV Maastricht drie punten te pakken.

Willem II – VVV-Venlo 2-0

Willem II kwam na een kleine twintig minuten spelen op voorsprong, via Jeredy Hilterman. De spits scoorde met een stiftje, na een goede pass van Thijs Oosting. De Tilburgers waren de betere partij in het eerste bedrijf en kregen kansen op nog een treffer, via onder meer Max Svensson (redding Delano van Crooij) en Oosting, die net over kopte.

Vlak na rust werd het 2-0. Rick Ketting werkte een voorzet van Nick Doodeman ongelukkig in eigen doel. Daar zou het ook bij blijven. Zo koerst Willem II hard af op promotie, al kreeg de koploper wel nog twee tegenvallers te verwerken: zowel Meerveld als Verreth viel geblesseerd uit.

SC Cambuur – Telstar 1-0

Cambuur was de betere partij, en kreeg kansen op de openingstreffer via Jeremy van Mullem, Fedde de Jong en Sekou Sylla. Mede dankzij doelman Ronald Koeman jr. bleef het echter lange tijd 0-0. In de 73ste speelminuut werd het alsnog 1-0: Remco Balk scoorde nadat Matthias Nartey hem voor de keeper had gezet. In de slotfase werd een goal van Youssef El Kachati nog afgekeurd omdat er een overtreding aan vooraf was gegaan.

MVV Maastricht – FC Den Bosch 1-0

MVV was de betere partij in de eerste helft, maar mede dankzij doelman Jakub Ojrzynski wisten de Limburgers in de eerste helft niet te scoren. Halverwege het eerste bedrijf kreeg FC Den Bosch een penalty, nadat Leroy Labylle (die rood kreeg) de doorgebroken Dennis Gyamfi neerlegde. De strafschop van Kacper Kostorz werd echter gestopt door Romain Matthys. Met tien man boekte MVV uiteindelijk alsnog een zege. Na een voorzet belandde de bal een kwartier voor tijd voor de voeten van Mart Remans, die de bal in het doel plaatste: 1-0.

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Eindsprint MVV komt precies op tijd
Eindsprint MVV komt precies op tijd

MVV Maastricht is bezig met een uitstekende eindsprint in de Keuken Kampioen Divisie. In de spannende strijd om de laatste plekken voor de Keuken Kampioen Play-Offs lijkt de ploeg van Maurice Verberne precies op tijd de vorm te hebben gevonden. De Limburgers hebben de laatste vijf Keuken Kampioen Divisie-duels niet verloren (W4, G1), hun langste […]

Cover Image for De Graafschap heeft drie specialiteiten tijdens de beslissende weken van het seizoen

De Graafschap werkt momenteel toe naar de Keuken Kampioen Play-Offs om promotie / degradatie, want dat de Superboeren daaraan gaan meedoen staat vast. Met twee zeges, één gelijkspel en drie nederlagen in de laatste zes speelronden verkeren zij in wisselvallige vorm, maar de ploeg van trainer Jan Vreman kan bouwen op haar specialiteiten: scoren uit […]

Cover Image for Doelpunt van de Week 35: Thom van Bergen
Doelpunt van de Week 35: Thom van Bergen

Speelronde 35 | Elke week kiezen fans via de Social Media-kanalen van de Keuken Kampioen Divisie hét Doelpunt van de Week. Het Doelpunt van de Week in Speelronde 35 is gemaakt door Thom van Bergen.