Vitesse lijkt in sportief opzicht zijn zaakjes op orde te hebben
Nieuws

Vitesse lijkt in sportief opzicht zijn zaakjes op orde te hebben

Vitesse lijkt in sportief opzicht zijn zaakjes op orde te hebben. Na een valse seizoenstart tegen Telstar (2-3 nederlaag), is de ploeg uit Arnhem ongeslagen in de laatste vijf duels in de Keuken Kampioen Divisie (W2, G3) en met De Graafschap en Excelsior één van de slechts drie clubs die in elk van hun competitiewedstrijden tot scoren kwam.

Vitesse is in de Keuken Kampioen Divisie met FC Dordrecht de enige club (de Jong ploegen zijn hierin uitgezonderd) die elke wedstrijd begon met een basis die gemiddeld jonger dan 23 jaar was. Trainer John van den Brom deed hier tegen FC Emmen nóg een schepje bovenop: de basisspelers hadden een gemiddelde leeftijd van 22 jaar en 82 dagen. Sinds 1990 begonnen de Arnhemmers aan slechts drie competitiewedstrijden met een jonger elftal (één keer onder dezelfde Van den Brom in 2011 en twee maal onder Albert Ferrer in 2010).

Jongste basisopstellingen Vitesse sinds 1990 (Eredivisie + KKD)
WedstrijdDatumTrainerGemiddelde leeftijd
Vitesse – Roda JC Kerkrade17/09/2011John van den Brom21 jaar en 303 dagen
De Graafschap – Vitesse28/11/2010Albert Ferrer21 jaar en 351 dagen
FC Groningen – Vitesse03/12/2010Albert Ferrer22 jaar en 37 dagen
FC Emmen – Vitesse16/09/2024John van den Brom22 jaar en 82 dagen

Aan beide kanten van de dertig jaar bevinden zich overigens creatieve krachten in de selectie. Enerzijds gaf de 22-jarige Gyan de Regt (foto) dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie drie assists na een carry (tenminste vijf meter afgelegd met de bal aan de voet); dat is meer dan elke andere speler in de competitie. Anderzijds zag Alexander Büttner (35) meer voorzetten uit open spel aankomen (12) dan ieder ander in deze competitie.

Vitesse zette tegen FC Emmen voor de eerste keer dit seizoen ook nog eens overtuigende aanvalscijfers neer. De tien schoten op doel waren er één meer dan in de voorgaande drie duels bij elkaar en het hoogste voor de ploeg in een competitiewedstrijd buitenshuis sinds 16 januari 2021, toen ook FC Emmen de tegenstander was.

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Mees Bakker wint e-Boekhouden.nl Speler van de Week-trofee
Mees Bakker wint e-Boekhouden.nl Speler van de Week-trofee

Mees Bakker is de eerste doelman in de Keuken Kampioen Divisie die de e-Boekhouden.nl Speler van de Week-award in de wacht sleept. De keeper kreeg zijn welverdiende prijs donderdagmiddag uitgereikt. De Bossche goalie won de onderlinge strijd van Daryl van Mieghem (ADO Den Haag) & Bilal Ould-Chikh (FC Volendam). (FC Den Bosch-doelman Mees Bakker en […]

Cover Image for Doelpunt van de Week 5: Byron Burgering
Doelpunt van de Week 5: Byron Burgering

Speelronde 5 | Elke week kiezen fans via de website van de Keuken Kampioen Divisie hét Doelpunt van de Week. Het Doelpunt van de Week in Speelronde 5 is gemaakt door Byron Burgering.

Cover Image for Voorbeschouwing speelronde 7
Voorbeschouwing speelronde 7

Met nog drie speelrondes te gaan voor het einde van de eerste periode, neemt de spanning steeds meer toe. Blijft Helmond Sport ongeslagen? Kunnen FC Den Bosch en Excelsior Rotterdam blijven aanhaken in de strijd om de periodetitel? Of komt er toch nog onverwachts een andere kanshebber bij? Helmond Sport – FC Volendam (STAR Channel) […]